TİC Holding Header
  • USD 32.37
  • EUR 34.984
  • Altın 2323.963
  • BIST 100 8880.09
  • Dünya

İsrail güçleri, Kudüs’teki Bab al-Amud bölgesini kapattı

Fanatik Yahudilerin yarın Mescid-i Aksa’ya yönelik planladığı büyük baskın öncesi İsrail güçleri Kudüs’teki Bab al-Amud bölgesini kapatırken, en az 3 Filistinliyi de gözaltına aldı.
İsrail güçleri, Kudüs’teki Bab al-Amud bölgesini kapattı

İsrail güçleri, Fanatik Yahudilerin yarın Mescid-i Aksa’ya yapacağı büyük baskın öncesinde Kudüs’teki Bab al-Amud bölgesini kapattı. Bölgede bulunan Filistinlilere saldıran İsrail güçleri, Bab al-Amud bölgesine bariyerler yerleştirdi. Yerel kaynaklar, İsrail güçlerinin Bab al-Amud bölgesinde en az 3 Filistinliyi gözaltına aldığını bildirdi.

Tapınak (Heykel) grupları olarak adlandırılan aşırılık yanlısı Yahudi örgütleri, yarın sözde Tapınağın Yıkılışı’nın yıldönümünde Mescid-i Aksa’ya büyük baskın yapılması için çağrıda bulunmuştu. Filistin Alimleri Birliği ise, Yahudi yerleşimcilerin yarın kalabalık gruplar halinde Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleme çağrıları karşısında uyarıda bulunmuştu.
Filistinlilerden Mescid-i Aksa’ya giderek nöbet tutmalarını isteyen Birlik, ümmetin alimlerini de Filistin halkına destek olmaya ve işgalcilerin komplolarını deşifre etmeye davet etmişti.