• Dünya

İsrail medyası duyurdu: Türkiye ile İsrail’in normalleşme süreciyle ilgili açıklama yapması bekleniyor

İsrail medyası bugün, Türkiye ve İsrail'in önemli bir açıklama yapmaya hazırlandığını duyurdu.
İsrail medyası duyurdu: Türkiye ile İsrail’in normalleşme süreciyle ilgili açıklama yapması bekleniyor
AJANSLAR - İsrail ve Türkiye on yıldan uzun süredir gergin olan diplomatik ilişkileri yeniden kurmaya çalışırken, İsrail medyasından dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı.

12 yıl önce Mavi Marmara olayıyla bozulan İsrail-Türkiye ilişkileri son dönemde ivme kazanırken, İsrail basını, iki ülkenin yakın zamanda bir açıklama yaparak, ‘ilişkilerin tam anlamıyla normale döndüğünü ilan edeceğini’ öne sürdü.

İsrail merkezli medya kuruluşu Kanal 12, önümüzdeki saatlerde konuyla ilgili resmi bir açıklama gelmesinin beklendiğini de duyurdu. İki ülke arasında normalleşme sürecinde varılan anlaşmanın, Tel Aviv ve Ankara’ya büyükelçilerin geri dönmesini de kapsadığı bildirildi.

MAVİ MARMARA OLAYI
İsrail'in, dış dünyayla bütün bağlantısını kopardığı Gazze'ye insani yardım götüren Mavi Marmara gemisi, 31 Mayıs 2010 yılında dünyanın birçok ülkesinden çok sayıda aktivistle birlikte İstanbul'dan yola çıkmış, İsrail’in gemiye havadan ve sudan düzenlediği saldırı sonucu 10 Türk vatandaşı hayatını kaybetmişti. Olayın ardından İsrail ve Türkiye arasında ilişkiler kopma noktasına gelmişti.
Yorum Yazın