TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.976
  • Altın 2324.157
  • BIST 100 8880.09
  • Dünya

İsrail ülkedeki Arap liderleri baskıyla susturmaya çalışıyor

İsrail parlamentosu Knesset'teki Filistinli milletvekili Zehalika, Tel Aviv yönetiminin, İsrail vatandaşı Filistinli siyasetçilere baskı uygulayarak onları susturmaya çalıştığını söyledi.
İsrail ülkedeki Arap liderleri baskıyla susturmaya çalışıyor
Ozan Koltuk - AA - Zehalika, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İsrail'in, 1948 Filistin İslami Hareketi'nin Raid Salah liderliğindeki Kuzey Kanadı'nı 16 Kasım'da kapatması, Knesset üyesi Hanin ez-Zuabi'yi devlet memuruna hakaret suçlamasıyla yargılaması, Arap partileri yasaklamayı ima etmesi ve ülkedeki Filistinli liderlere karşı uygulamaları, bizi İsrail projelerine karşı susturma ve çıtamızı düşürme planı çerçevesinde gerçekleşmekte" dedi.

Kendilerinin İsrail içindekiler olarak, partilerin kapatılmasına ve içerideki Filistin halkının bileşenlerinden herhangi birine dokunulmasına karşı birlik halinde karşı koyduklarını belirten Zehalika, hükümet tarafından Araplara karşı uygulananların, "İsrail'in Arapları tehlike olarak görmesi üzerine kurulu sağcı siyaseti" ile örtüştüğünü dile getirdi.

İsrail devlet radyosu, hükümetin hukuk danışmanı Yehuda Feinstein'ın, Knesset Başkanı Yuli-Yoel Edelstein'a milletvekili Zuabi hakkında 'bir sivil hizmetçiye hakaret ettiği' hakkında bir iddia dosyası sunma niyetinde olduğunu duyurmuştu. Haberde, Zuabi'nin başsavcılıkla anlaşmaya vardığı ve bu çerçevede hizmetçiye özür mektubu sunduğu belirtilmişti.

İsrail'in 8,5 milyonluk nüfusunun yaklaşık 2 milyonu, 1948 yılındaki savaş ve sonrasında yaşanan işgale rağmen yurtlarında kalarak İsrail vatandaşı olan Filistinlilerden oluşuyor. Tel Aviv yönetimi, söz konusu Filistinlileri "İsrailli Araplar" diye tanımlıyor.
Yorum Yazın