TİC Holding Header
  • USD 32.369
  • EUR 35.045
  • Altın 2324.552
  • BIST 100 9129.19
  • Dünya

Japon askerleri karantinadaki gemide bulunan yolculara yardıma gidiyor

Japonya Savunma Bakanlığı, karantina altına alınan gemideki yolculara yardım etmek üzere Öz Savunma Kuvvetleri personelini gemiye göndermeye hazırlanıyor.
Japon askerleri karantinadaki gemide bulunan yolculara yardıma gidiyor
Japonya’da karantina altındaki gemide korona virüsü taşıyan kişi sayısının 20’ye çıktığının açıklanmasının ardından, Japonya Savunma Bakanlığından kritik bir karar geldi.

Karantina altındaki yolculara yardım etmek üzere gemiye Öz Savunma Kuvvetleri (SDF) personelinin gönderileceği açıklandı.

İçindeki 3 bin 700 yolcu ve mürettebatı ile en az 2 hafta boyunca karantinada kalacak gemide, 40 SDF personelinin görev alması bekleniyor.

Gemide görev alacak personelin, odalarından çıkmalarına izin verilmeyen yolculara yemek servis etme ve ihtiyaç duyulan malzemeleri gemiye ulaştırma gibi görevlerde destek sağlayacağı ifade ediliyor.

Operasyonda üs olarak kullanılacak bir feribotun da karantina altındaki geminin bulunduğu Yokohama Limanı yakınına demirlemesi bekleniyor.

Vaka sayısı arttı

Öte yandan 1 Şubat’ta Hong Kong’da gemiyi terk ettikten sonra enfekte olduğu anlaşılan bir yolcu nedeniyle Pazartesi günü karantinaya alınan gemide ilk olarak 10 kişide korona virüsü tespit edilmiş, virüs taşıyabileceğinden şüphelenilen ikinci gruba yapılan testlerde ise 10 kişinin daha enfekte olduğu anlaşılmıştı.
Yorum Yazın