TİC Holding Header
  • USD 32.342
  • EUR 35.196
  • Altın 2245.309
  • BIST 100 8792.15
  • Dünya

Japonya’yı vuran Nanmadol Tayfunu’nda ölü sayısı 2’ye, yaralı sayısı 108’e yükseldi

Japonya’da etkili olan Nanmadol Tayfunu nedeniyle tahliye çağrısı yapılan kişi sayısı 9 milyona yükselirken, 2 kişi hayatını kaybetti, yaralı sayısı da 108’e ulaştı.
Japonya’yı vuran Nanmadol Tayfunu’nda ölü sayısı 2’ye, yaralı sayısı 108’e yükseldi
İHA - Japonya’da etkisini sürdüren Nanmadol Tayfunu’nun bilançosu netleşmeye başladı. Fukuoka, Miyazaki, Kagoshima, Kumamoto, Oita, Hiroşima ve Yamaguchi eyaletleri başta olmak üzere ülkenin geniş kesimlerine şiddetli yağışlar ve rüzgarlar getiren tayfun nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 2’ye yükseldi. Yetkililer tarafından 108 kişinin yaralandığı açıklanırken, 1 kişi ise kayıp olarak kayıtlara geçti. Şiddetli yağış ve fırtınanın neden olduğu heyelan ve sel riski nedeniyle 4.2 milyon hanede yaşayan 9 milyon kişiye yönelik tahliye çağrısı yapıldı. Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA), riskli bölgelerde yaşayan sakinlere yönelik mecbur kalmadıkça dışarıya çıkmama çağrısını yineledi.

BİN 350 UÇAK SEFERİ İPTAL EDİLMİŞTİ
Japonya’da yaklaşık 3 gündür etki gösteren Nanmadol Tayfunu birçok bölgede hayatı olumsuz etkilemiş, toplamda bin 350 uçak seferi iptal edilirken, hızlı tren seferleri de geçici olarak askıya alınmıştı. Deniz ulaşımında da aksamalar meydana gelmişti. JMA, riskli bölgelerde yaşayan sakinleri muhtemel tahliye emirlerine karşı hazırlıklı olmaya çağırmıştı.
Yorum Yazın