TİC Holding Header
  • USD 32.324
  • EUR 35.124
  • Altın 2297.323
  • BIST 100 8880.09
  • Dünya

KKTC Cumhurbaşkanı, Barış Pınarı Harekatı'na tepkisiz

Barış Pınarı Harekatı başladı ve ilerlemeye devam ediyor. Harekata tüm dünyadan yorumlar gelirken yavru vatan Kıbrıs'ın Cumhurbaşkanı'ndan bir mesaj yayınlamadı. KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı sessizliğini koruyor.
KKTC Cumhurbaşkanı, Barış Pınarı Harekatı'na tepkisiz
Kıbrıs Türk halkı ve birçok siyasi Türkiye ve şanlı Türk ordusunun yanında yer aldı, destek mesajları yayınladı.

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın ‘Barış Pınarı’ harekatına ilişkin bir açıklama yapmaması ise dikkatlerden kaçmadı.

Akıncı'nın gündemdeki tek konusu yıl sonu öncesi yapılması planlanan 3'lü toplantı. Ayrıca KKTC Cumhurbaşkanlığı'nda Cumhurbaşkanı Akıncı tarafından yayımlanan son üç yılın mesajlarında sadece eğitim, adli ve yeni yılların açılış mesajlarından olmuşması da dikkat çekti.

Cumhurbaşkanlığı'nın harekata ilişkin ne zaman ve nasıl bir açıklama yapacağı ise merak konusu oldu...


KKTC GAZETESİ KIBRIS TİME'DAN CUMHURBAŞKANI'NA SİTEM

KKTC'de bulunan Kıbrıs Time gazetesi "Harekat başladı, dünya ayakta! Akıncı'dan ses yok..." başlıklı sitem mesajı yayınladı.

Haber açıklaması: "Türkiye’nin Terör örgütlerine yönelik yurt güvenliğini sağlamak üzere başlattığı ‘Barış Pınarı’ harekatına KKTC’den tam destek gelirken Cumhurbaşkanlığı’ndan harekatın başlamasının üzerinden neredeyse bir gün geçmesine rağmen tek bir açıklama gelmedi."



KKTC'DEN BARIŞ PINARI HAREKATINA DESTEKLER


KKTC BAŞBAKANLIK: Kıbrıs Türk halkı Türkiye'nin yanındadır

KKTC Başbakanı Ersin Tatar, Barış Pınarı Harekatı’na ilişkin yaptığı açıklamada, “Anavatan Türkiye’nin kendisine ve dünya barışına yönelik terör tehdidini ortadan kaldırmak, Suriye’de güvenli bölge oluşturmak için düzenlediği ‘Barış Pınarı’ askeri harekatı başlamıştır. Kıbrıs Türk halkı daima olduğu gibi Türkiye’mizin yanındadır. Dualarımız Mehmetçiğimiz, ordumuz içindir. Biz başarılı olunacağından Suriye’nin toprak bütünlüğü sağlanarak bölgeye barışın getirileceğinden eminiz. Allah, Türkiye’mizin yardımcısı olsun” ifadelerini kullandı.


KKTC DIŞİŞLERİ: Barış Pınarı Harekatı’nda Türkiye’nin yanındayız*

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, ‘Barış Pınarı Harekatı’nın, Türkiye dış politikası açısından bir kararlılık göstergesi olduğunu söyledi. Türkiye’nin bu harekatı yapmakta haklı nedenleri olduğunu belirten Özersay, ‘Türkiye kendi sınır güvenliğini sağlamak istiyor, terör faaliyetlerine katkı yapacak bir ortamın orada oluşmasını istemiyor’ dedi.

KKTC CUMHURBAŞKANLIĞI: - (Açıklama yok)


ULUSAL BİRLİK PARTİSİ: "Türkiye kararlı bir duruş sergiliyor"*

Türkiye’nin ve KKTC’nin çizdiği yola bir etkisinin olmayacağını vurgulayan Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Zorlu Töre, Barış Pınarı Harekatı’na da değinerek “Türkiye kararlı bir duruş sergiliyor. Hem Türkiye’nin güvenliği hem de Kıbrıs’ın güvenliği konusunda dik duruş bize gurur veriyor” dedi.


CUMHURİYETÇİ TÜRK PARTİSİ: "Temennim, bölgenin huzur ve barışa kavuşması"

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Türkiye'nin Kuzey Suriye'ye askeri harekatı ile ilgili açıklama yaparak, operasyonun en az kayıpla sonlanmasını ve bölgenin en yakın zamanda huzura ve barışa kavuşmasını temenni etti.

KKTC CUMHURBAŞKANLIĞI: - (Açıklama yok)


KIBRIS TÜRK SANAYİ ODASI: "Kesin bir zaferle sonuçlanacağından hiçbir kuşku duymuyoruz"

Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO) Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna başlattığı Barış Pınarı Harekatı’na destek belirtti. KTSO Başkanı Candan Avunduk, yazılı açıklamasında, “Kesin bir zaferle sonuçlanacağından hiçbir kuşku duymadığımız harekatta ülkesi için canını ortaya koyan kahraman silahlı kuvvetlerimizin her neferine muvaffakiyetler diler, dualarımızın her daim onlarla olduğunun bilinmesini isteriz” ifadelerine yer verdi.


KIBRIS TÜRK OTELCİLER BİRLİĞİ: "Meşru bir harekat"

Kıbrıs Türk Otelciler Birliği Başkanı Dimağ Çağıner, eski müzakereci Ergün Olgun ve eski Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Türkiye’nin Barış Pınarı Operasyonu’na destek belirtti. Açıklamalarda operasyonun haklı gerekçelerle yapıldığının altı çizildi. Ergün Olgun, Türkiye’yi bölmek ve üniter bir devlet kurma amacında olan teröristlere karşı yapılan operasyonun desteklenmesi gerektiğini belirtti.

KKTC CUMHURBAŞKANLIĞI: - (Açıklama yok)
Yorum Yazın
  • Battal Büyük
    ağır adam ...
  • Celil
    Zaten bu adamın orası burası oynuyor kıbrısı Rumlara satmadan gitse bari çünkü kendini satmış Nasıl yatağında rahat uyuyor zannediyo bu adam o Mehmetçiğin ve satmaya çalıştığı o mücahitlerin sayesinde yazık Kıbrıs kimin eline kalmış devlet adamligımi bunu Allah Kıbrıs türkünün yanında olsun
  • ağa
    1 komando bölüğü de k k.t.c askerlerinden gönderilsin suriyeye sembolik olarak....Anavatanımızın yanında olduğumuzu gösterelim...Hadi k.k.t.c güvenlik kuvvetleri.....