TİC Holding Header
  • USD 32.383
  • EUR 35.146
  • Altın 2323.394
  • BIST 100 8880.09
  • Dünya

Kosova ile italya savunmada işbirliğine gidecek

İtalya Savunma Bakanlığı ile Kosova Güvenlik Kuvvetleri arasında savunma ve güvenlik alanında işbirliğin yoğunlaştırılmasını öngören iyi niyet mektubu imzalandı.
Kosova ile italya savunmada işbirliğine gidecek
PRİŞTİNE / İHA - Priştine’de başbakanlık binasında düzenlenen imza töreninin ardından açıklama yapan Bakan Çeku, iki ülke hükümetinin savunma alanında işbirliğe gidilmesi konusunda hemfikir olduklarını belirtti.

"Kosova ile İtalya hükümetlerinin savunma ve güvenlik alanında İşbirliği Anlaşmasının hazırlanması konusunda mutabakata vardık, dolayısıyla iyi niyet mektubunu imzaladık" şeklinde açıklama yapan Bakan Agim Çeku, yakın bir gelecekte imzalanması planlanan anlaşmanın, birçok savunma alanında, ilk sırada Kosovalı subayların eğitimi, yakında kurulacak Kosova Silahlı Kuvvetleri’nde kapasite artırımı gibi alanlarda işbirliğin yoğunlaşacağını belirtti.

İtalya Savunma Bakanı Roberta Pinotti, Kosova Başbakanı Hashim Thaçi tarafından da kabul edildi. Görüşmede, iki ülke arasında başarıyla gelişen ilişki ve işbirliğin daha ileriye taşınması konuları ele alındı. Konuk Bakan Pinotti, Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga tarafından da kabul edildi.
Yorum Yazın