TİC Holding Header
  • USD 32.385
  • EUR 35.067
  • Altın 2324.965
  • BIST 100 9129.19
  • Dünya

Kremlin: Putin, Macron'un dikkatini Kiev'in Donbass'taki eylemlerine çekti

Kremlin basın dairesinden yapılan açıklamada, Rusya lideri Putin'in Fransız mevkidaşı Macron ile yaptığı telefon görüşmesinde Fransa liderinin dikkatini Ukrayna’nın Donbass'taki eylemlerine çektiği belirtildi.
Kremlin: Putin, Macron'un dikkatini Kiev'in Donbass'taki eylemlerine çekti
Kremlin basın dairesinin bildirdiği üzere Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron telefonda görüştü, iki liderin ilgisi özellikle Ukrayna'daki iç çatışmaya yoğunlaştı.

Açıklamada, “Fransız tarafının girişimi ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron arasında telefon görüşmesi yapıldı. Ukrayna'daki iç çatışmaya özel ilgi gösterildi. Ukrayna'nın güneydoğusundaki gerilimin tırmanması ile ilgili endişeler dile getirildi” ifadeleri kullanıldı.

Açıklama şöyle devam etti: “Vladimir Putin, Kiev'in temas hattındaki durumu kasıtlı olarak daha da kötüleştiren, Minsk anlaşmalarının hükümlerini hiçe sayan kışkırtıcı eylemlerine dikkat çekti. Önceden varılan anlaşmaların Kiev yetkilileri tarafından titizlikle uygulanması, her şeyden önce de Donetsk ve Lugansk ile doğrudan diyalog kurulması ve Donbass'ın özel statüsünün yasal olarak düzenlenmesi ihtiyacına vurgu yapıldı.”

Buna karşılık Emmanuel Macron’un Ukrayna Devlet Başkanı ile Paris'te yapılan son görüşmenin esasları ile ilgili bilgi aktardığı belirtilen açıklama şu ifadelerle devam etti: “Taraflar, Rusya ve Fransa’nın ‘Normandiya’ formatında yakın işbirliğini sürdürme meyillerini doğruladı.”
Yorum Yazın