TİC Holding Header
  • USD 32.389
  • EUR 35.434
  • Altın 2322.704
  • BIST 100 8880.09
  • Dünya

NATO’dan Kosova’ya soğuk duş

NATO, Kosova ordusunun kurulmasını desteklemediklerini açıkladı.
NATO’dan Kosova’ya soğuk duş
İHA - Nato’nun, Kosova’daki Güvenlik Gücü KFOR Komutanı General Giovanni Fungo, Nato’nun, Kosova Güvenlik Kuvvetleri’nin (FSK) gelişmesini, üstlendiği misyon çerçevesinde desteklediğini belirtti ancak General Fungo Kosova ordsunun kurulmasını desteklemediklerine atıfta bulundu.

FSK’nın misyonunun değişmesi , bir başka deyişle Silahlı Kuvvetlere dönüşmesi durumunda NATO’nun, FSK’nın kapasitesini oluşturmak konusuna yaklaşımını gözden geçireceği uyarısında bulunan General Fungo, Kfor’un, FSK’yı şimdiki misyonuna uygun şekilde çok etkili ve profesyonel bir kuruluş olarak yardımlarını sunmaya devam edeceğini belirtti. “Kosova Güvenlik Kuvvetleri’nin, Kosova Silahlı Kuvvetleri’ne dönüşmesi durumunda NATO , bu güce karşı yaklaşımını gözden geçirecektir” ifadesini kullanan İtalyan general Fungo, KFOR’un Kosova’da güvenliği sağlamakla görevli olduğunu hatırlattı.

Kosova Güvenlik Kuvvetleri (FSK) askeri üniformalı olması ve silah taşımasına rağmen, Kosova’da doğa afetlerinde müdahale eden, Kosova’da ve yurt dışında Arama ve Kurtarma, Patlayıcı Madde İmhası, Yangın ve Tehlikeli Madde İmha anlamında acil operasyonlar yürütmekle yükümlü müdahale birimidir.

2009 yılında kurulan Kosova Güvenlik Kuvvetleri, 2 bin 500 aktif askerden oluşuyor.
Yorum Yazın