TİC Holding Header
  • USD 32.345
  • EUR 35.117
  • Altın 2306.02
  • BIST 100 8880.09
  • Dünya

Nijerya'da yerinden edilmiş 157 bin kişi evine döndü

Nijerya'da çobanlarla çiftçiler arasındaki çatışmalar nedeniyle evlerini terk eden 157 bin kişi evlerine döndü.
Nijerya'da yerinden edilmiş 157 bin kişi evine döndü
AA - Ülkede yürütülen "Whirl Stroke" operasyonunun basın sözcüsü Tümgeneral Adeyemi Yekini, Benue, Taraba ve Nasarawa eyaletlerinde güvenliğin yeniden sağlandığını açıkladı.

Yekini, 3 eyaletteki kamplarda kalan, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yerinden edilmiş 157 bin kişinin evlerine döndüğünü belirtti.

Eyaletlerde başlatılan operasyon kapsamında 200 binden fazla kişinin evlerine dönmesine sağladıklarını kaydeden Yekini, operasyonlarda çok sayıda silahlı teröristin etkisiz hale getirildiğini, çok miktarda silah ve mühimmatın ele geçirildiğini ifade etti.

Ülkede ocak ayından bu yana çobanlar ile çiftçiler arasında devam eden çatışmalarda yüzlerce kişi hayatını kaybetmiş, binlerce kişi evlerini terk etmek zorunda kalmıştı.

Hayvanlarını otlatmak için ülkenin güneyine göç eden Fulaniler, çiftçilerin hayvanlarını çalmaya çalıştığını ve kendilerine saldırdığını iddia ediyor.

Fulani çobanlarının ise ülkede Hristiyanların çoğunlukta olduğu güney bölgelerinde 18. yüzyıl İslam alimi Şeyh Osman Dan Fodio'nun öğretilerini yaymaya çalıştığı ileri sürülüyor.
Yorum Yazın