TİC Holding Header
  • USD 32.385
  • EUR 35.067
  • Altın 2324.965
  • BIST 100 9129.19
  • Dünya

Pence açıkladı: Türkiye ile ABD ateşkes için anlaştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkan Yardımcısı'nı makamında kabul etti, görüşme toplam 4 saat 20 dakika sürdü. Kritik görüşme sonrası ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, ABD ve Türkiye'nin Suriye'de ateşkes için anlaştığını söyledi.
Pence açıkladı: Türkiye ile ABD ateşkes için anlaştı
Beştepe'de ABD heyeti ile yapılan toplantı toplamda 4 saat 20 dakika sürdü.

Haber Bakan Çavuşoğlu, "Bu bir ateşkes değil, harekata ara vereceğiz" Bakan Çavuşoğlu, "Bu bir ateşkes değil, harekata ara vereceğiz"


ABD Başkan Yardımcısı Pence açıklama yaptı:
"Başkan Trump'ın liderliği ve Erdoğan ile güçlü ilişkiler sayesinde Türkiye, Suriye'de ateşkes için anlaşmıştır. 120 dakika ara verilecektir. Çekilmenin ardından tamamen sona erecektir. Bu bölgede Kobane'ye karşı da bir harekat yapılmaması için anlaşılmıştır. Barışçıl bir şekilde çözüm için uluslararası adımlar atılması için anlaşılmıştır."

19.54: Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkan Yardımcısı Pence'in başkanlık ettiği heyetler arası görüşme sona erdi. Görüşme 2 saat 40 dakika sürdü.

Heyetler arası görüşmede, Türk heyetinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler hazır bulundu.

ABD heyetinde ise ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert Charles O'Brien, ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, ABD'nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield yer aldı.

17.20 : Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence arasındaki baş başa görüşme sona erdi. Basına kapalı gerçekleştirilen kabul, 1 saat 40 dakika sürdü.

Pence'i Külliye'ye gelişinde karşılayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Erdoğan'ın makamına kadar eşlik etti. Mike Pence ile ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın makamına çıktı.

Erdoğan ile tokalaşan Pence, "Beni kabul ettiğiniz teşekkür ediyorum" dedi. Pence'nin sözlerinin çevirisini ise Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın yaptı.



Jeffrey de Türkçe "Merhaba Sayın Cumhurbaşkanı, nasılsınız?" diye sordu, Erdoğan'ın "Sağ olun, sizler nasılsınız?" sorusuna da "Çok iyiyim, sağ olun efendim" karşılığını verdi.

Kabulün ardından heyetler arası görüşmeye geçildi.

16.40 : Milli Savunma Bakanlığı: "Barış Pınarı Harekâtı planlandığı şekilde başarıyla devam etmektedir. Harekâtta; ülkemizin, sınırlarımızın ve halkımızın korunması esastır. Ülkemize yönelik yaptırım söylemleri dahi 70 yıllık NATO ittifak ruhuyla bağdaşmamaktadır.
Yorum Yazın