TİC Holding Header
  • USD 32.395
  • EUR 35.082
  • Altın 2325.08
  • BIST 100 9129.19
  • Dünya

Peskov, 'Türkiye'nin kendi iç prosedürü'

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Azerbaycan'a asker gönderilmesini öngören tezkerenin meclise gönderilmesine ilişkin yaptığı açıklamada bunun Türkiye'nin kendi iç prosedürü olduğunu söyledi.
Peskov, 'Türkiye'nin kendi iç prosedürü'
İHA - Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Türkiye’nin Azerbaycan’a asker göndermesini öngören tezkerenin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) gönderilmesine ilişkin açıklamasında bunun Türkiye’nin kendi iç prosedürü olduğunu söyledi.

Türk askerinin Azerbaycan’a gönderilmesini öngören tezkerenin, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) gönderilmesine ilişkin Kremlin’den açıklama geldi. Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Türkiye’nin tezkere adımı için yaptığı açıklamada, “Azerbaycan topraklarında da bir gözlem merkezi olacak, oraya Türk askerlerinin gönderilmesi gerekiyor. Bu, Türkiye Cumhuriyeti’nin iç mevzuatınca öngörülen iç prosedürlerin uygulanmasıyla ilgili bir durum. Türkiye’nin kendi içişlerini ilgilendirir. Azerbaycan’da ortak bir gözlem merkezi kurulmasına ilişkin anlaşmalara gelince, bu da Rusya ile Türkiye arasındaki ikili anlaşmanın bir ürünü.” ifadelerini kullandı.
Yorum Yazın