TİC Holding Header
  • USD 32.374
  • EUR 35.018
  • Altın 2324.261
  • BIST 100 9129.19
  • Dünya

Priştine Üniversitesi'nde gerginlik sürüyor

Priştine Üniversitesi'nde öğrenci protestoları üçüncü gününe girdi.
Priştine Üniversitesi'nde gerginlik sürüyor
İHA- Üniversite rektörlüğü önünde toplanan öğrenciler, oturma eylemi yaparak rektörün istifasını istedi.

Sahte dergilerde bilim çalışmaları yayımlayarak unvan aldığı iddia edilen Priştine Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Gashi’nin istifasını talep eden öğrenciler, diğer öğretim görevlileri hakkında da sahte unvan aldıkları yönünde iddialarda bulunarak, buna ilişkin yolsuzluklar konusunda soruşturma başlatılmasını istedi. Zaman zaman şarkılar söyleyip slogan atan öğrenciler, sayıları az olmasına rağmen taleplerinde sonuna kadar diretme niyetinde olduklarını belirttiler.

Eşitlik, Eğitim, Eleştiri, Eylem Öğrenci Hareketi üyesi Astrit Behari, hile yaptığı saptanan rektörün derhal görevinden vazgeçmesi ve üniversite yönetimine soruşturma açılması taleplerinden asla vazgeçmeyeceklerini söyledi. "Bu taleplerimiz yerine getirilinceye kadar protesto eyleminden vazgeçmeyeceğiz. Sayımız az da olsa gerçeklerin gün yüzüne çıkmasında kararlıyız” diyen Behari, protesto eyleminin barışçıl olması için çaba göstereceklerini kaydetti.

Polisin yakın mesafeden izlediği protesto eylemi sakin geçiyor. Öte yandan, Priştine Üniversitesi Rektörü İbrahim Gashi ise istifa etmeyeceğini açıkladı.
Yorum Yazın