TİC Holding Header
  • USD 32.375
  • EUR 35.003
  • Altın 2324.829
  • BIST 100 9129.19
  • Dünya

Putin ve Miçotakis, Ayasofya'yı görüştü

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde iki liderin Ayasofya’yı görüştüğü belirtildi.
Putin ve Miçotakis, Ayasofya'yı görüştü
AJANSLAR - Danıştay’ın Ayasofya’yı müze statüsünden çıkarmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ayasofya’nın cami olarak ilan edilmesini öngören tasarıyı imzalaması üzerine başta Yunanistan olmak üzere birçok ülkeden açıklamalar gelmişti.

Kremlin Basın Servisi tarafından yapılan açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in telefon görüşmesi yaptığı bildirildi. Açıklamada Putin ve Miçotakis’in görüşmesinde iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi, ekonomik, sosyal, kültürel, endüstriyel, bilim ve teknik anlamlarında iş birliklerinin arttırılması konusunda sözlü anlaşmaya varıldığı duyuruldu.

KRİTİK AYASOFYA VE LİBYA KONULARI
Kremlin Basın Servisi’nden yapılan açıklamada Putin ve Miçotakis’in Akdeniz ve Libya’da yaşanan son gelişmeleri ele aldığı belirtilirken, Ayasofya konusunda da fikir alışverişinde bulundukları ifade edildi. İkilinin görüşmesinde Ayasofya üzerine yapılan ortak değerlendirmede bulunulduğu, liderlerin Ayasofya’nın statüsündeki değişikliği değerlendirdiği aktarıldı. Putin ve Miçotakis’in Ayasofya’nın olağanüstü kültürel, tarihi ve manevi öneminin altını çizdiği ve bu ortak mirasın korunmasının önemine dikkat çektiği vurgulandı.
Yorum Yazın