TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.976
  • Altın 2324.157
  • BIST 100 8880.09
  • Dünya

Putin, yabancı ülke vatandaşlarının Rus ordusunda görev yapmasına izin verdi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yabancı uyruklu kişilerin Rusya Silahlı Kuvvetlerinde görev yapmasına imkan tanıyan kararnameyi imzaladı.
Putin, yabancı ülke vatandaşlarının Rus ordusunda görev yapmasına izin verdi
Bugün Rusya’nın resmi yasal bilgi portalında yayınlanan kararnameye göre bundan böyle yabancı uyruklu vatandaşlar da Ruslar gibi askerlik sözleşmesi imzalayabilecek. İkinci bir vatandaşlığa ya da başka ülkede oturma iznine sahip Rusya vatandaşları ise zorunlu askerliğe tabi olacak.

Rus vatandaşlarda olduğu gibi yabancı uyruklular arasında da soruşturma altında olan, hakkında ceza kararı alınmış ya da hüküm giymiş kişilerle sözleşme yapılamayacak. Ayrıca uyuşturucu madde kullanmaktan idari para cezasına çarptırılan yabancılarla da ceza süresi dolana kadar sözleşme imzalanmayacak.

1999 tarihli askerlik yasasına düzeltme olarak kabul edilen kararname uyarınca ikinci vatandaşlığı ya da başka bir ülkede oturma izni olan Ruslar da askerlik hizmeti için silah altına alınacak. Daha önce sadece Rusya vatandaşlığı bulunan kişiler zorunlu askerlik hizmetine tabi tutuluyordu.
Yorum Yazın