TİC Holding Header
  • USD 32.331
  • EUR 35.048
  • Altın 2280.745
  • BIST 100 8880.09
  • Dünya

Rasmussen, Ukrayna'ya silah gönderilip gönderilmemesi üye

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Ukrayna’ya silah yardımı yapılıp yapılmamasının NATO üyesi ülkelerin kendi tercihlerine bağlı olduğunu söyledi.
Rasmussen, Ukrayna'ya silah gönderilip gönderilmemesi üye
NEWPORT / İHA - Galler’in Newport kentinde düzenlenen NATO 2014 Zirvesi kapsamında gerçekleştirilen NATO Ukrayna Komisyonu toplantısı öncesinde basın toplantısı düzenleyen Rasmussen, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

“NATO, bir ittifak olarak askeri imkanlarının bulunmaması nedeniyle ekipman gönderimine ilişkin faaliyetlerde bulunmamaktadır. Bu imkanlar, müttefik ülkelerin münferit olarak elinde bulunmaktadır. Bu yüzden bu tarz kararlar ulusal kararlardır ve biz buna müdahale etmeyeceğiz” dedi.

Afganistan konusuna da değinen Rasmussen, cumhurbaşkanı adayları Eşref Gani ve Abdullah Abdullah’ın ülkede ihtilaflı seçimler sebebiyle yaşanan krizi sona erdirecek siyasi bir anlaşmaya varmak için ellerinden geleni yapacaklarına yönelik NATO liderlerine mesaj gönderdiklerini dile getirdi. Rasmussen, “İki cumhurbaşkanı adayından siyasi bir anlaşmaya varmak için ellerinden gelen herşeyi yapacaklarına yönelik bir mesaj aldığımızı onaylayabilirim. Ve eğer bu gerçekleşirse bunu hoşgörüyle karşılarız. Afganistan, Afgan halkının da kabul edebileceği bir sonuçla bir an önce seçim sürecini tamamlanmasını hakediyor” şeklinde konuştu.

Bu yılın sonunda Afganistan misyonu sona erecek olan NATO’nun, Afganistan ile işbirliğinin devam etmesi üzerine bir anlaşma imzalayabilmesi için yeni Afgan cumhurbaşkanının belirlenmesine ihtiyaç duyuyor. Bunun gerçekleşmemesi durumunda, NATO, bütün askerlerini ülkeden çekmek ve Taliban’a bağlı isyancılarla savaşan Afgan silahlı güçlerini eğitme planlarını terk etmek zorunda kalacak.
Yorum Yazın