• Dünya

Rusya yanlısı güçler 5 Avrupalıyı paralı askerlik yapmakla suçladı

Ukrayna ordusunda paralı askerlik yapmakla suçlanan 5 Avrupalı, Ukrayna'nın doğusunda Rusya yanlısı ayrılıkçı güçler tarafından yargılanıyor.
Rusya yanlısı güçler 5 Avrupalıyı paralı askerlik yapmakla suçladı
AJANSLAR - Rus medyasına göre, yargılanan İngiliz vatandaşları John Harding, Andrew Hill ve Dylan Healy, İsveçli Matthias Gustafsson ve Hırvat Vjekoslav Prebeg suçlamaları reddetti. Sanıkların ölüm cezası alabileceği bildirildi. Ukrayna'nın Mariupol limanı yakınlarında yakalanan Harding, Gustafsson ve Prebeg "güç kullanarak iktidarı ele geçirme girişimi" ve "paralı asker olarak silahlı çatışmaya katılmak" ile suçlandı.

Rus haber ajansı Ria-Novosti'ye göre, Hill yalnızca "paralı asker olarak çalışmak", Healy ise "Ukrayna için para asker alımına yardımcı olmak" suçuyla yargılanıyor. Mahkeme, Donetsk Halk Cumhuriyeti'nde 5 sanığın yargılamasına ekim ayına kadar devam edilmeyeceğini bildirdi.

Haziran ayı başlarında iki İngiliz ve bir Faslı Donetsk ayrılıkçı güçleri tarafından Ukrayna için paralı askerlik yaptıkları suçlamasıyla ölüm cezasına çarptırılmıştı. Sanıklar karara itiraz etmişti. Ukraynalılara göre, Rusya yabancı savaşçıları Ukrayna'dan taviz elde etmek ya da Rus mahkumlarla takas etmek üzere koz olarak kullanmaya çalışıyor.
Yorum Yazın