TİC Holding Header
  • USD 32.347
  • EUR 35.13
  • Altın 2308.449
  • BIST 100 8880.09
  • Dünya

Sağlık Bakanı yaralıları Türkiye'ye getirmek için Somali'de

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, dün Somali'nin başkenti Mogadişu'da meydana gelen bombalı saldırının ardından tedavi için Türkiye'ye getirilecek yaralıların nakil koordinasyonunu hızlandırmak üzere Somali'ye gitti.
Sağlık Bakanı yaralıları Türkiye'ye getirmek için Somali'de
İnternet Haber Servisi - Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, başkent Mogadişu'daki bombalı saldırı nedeniyle Somali yetkililere destek olmak ve tedavi için Türkiye'ye getirilecek yaralıların nakil koordinasyonunu hızlandırmak üzere Somali'ye geldi.

Yüzlerce kişinin öldüğü ve yaralandığı terör saldırısının ardından beraberindeki heyetle başkent Mogadişu'ya gelen Demircan, Somali Başbakan Yardımcısı Mehdi Ahmed, Sağlık Bakanı Fevziye Abikar ve Dışişleri Bakanı Yusuf Cerrad Ömer ile bazı hükümet yetkilileri tarafından karşılandı.

Demircan düzenlediği basın toplantısında, Türk hükümeti ve halkının, Somali halkının üzüntüsüne ortak olduğunu söyledi.

Demircan ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı gereği Somali'ye gerekli tıbbi desteği vermek ve tedavi için Türkiye'ye getirilecek yaralıların nakil işlemlerini yapmak için çalıştıklarını kaydetti.

Somali Başbakan Yardımcısı Ahmed de Demircan'ın ziyaretinin iki ülke arasındaki güçlü bağları yansıttığını belirterek, "Somali'ye kritik bir durumda iken destek veren Türkiye'ye, asil ve yardımsever tutumundan dolayı teşekkür ediyoruz." ifadesini kullandı.

Bakan Demircan'a Somali ziyaretinde Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, Dış İlişkiler Genel Müdürü Öner Güner, Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Furkan Karabekmez ile hekim, hemşire ve sağlıkçılardan oluşan 33 kişilik heyet eşlik ediyor.

Sağlık Bakanlığından dün yapılan açıklamada, Bakan Demircan'ın Somali'ye hareketinden önce gündüz saatlerinde askeri uçakla gerek duyulan ilaç, tıbbi cihaz ve uzman hekim sevkiyatının gerçekleştirildiği kaydedilmişti.

Sağlık Bakanlığınca, yarın akşam Türkiye'de olması beklenen 50 yaralının tedavisi için çeşitli hastanelerde önlemler alınmış, Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünce de Somali'deki yaralıların nakli için 16 kişilik ekip görevlendirilmişti.

Somali'de Sağlık Bakanlığına bağlı faaliyetlerini sürdüren Recep Tayyip Erdoğan Eğitim Araştırma Hastanesinde de saldırıda yaralanan 200 kişinin tedavisi yapılıyor. Hastaneye çok sayıda yaralının intikali üzerine personel eksiğinin karşılanması amacıyla ihtiyaç duyulan iki genel cerrahi, iki ortopedi ve travmatoloji ile iki plastik cerrahi uzmanı hastanede görev yapmak üzere Somali'ye gönderilmişti.

Somali Enformasyon Bakanı Abdurrahman Ömer Osman, başkent Mogadişu'da önceki gün düzenlenen bombalı saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 276'ya yükseldiğini duyurmuştu.
Yorum Yazın