TİC Holding Header
  • USD 32.407
  • EUR 35.53
  • Altın 2322.291
  • BIST 100 8880.09
  • Dünya

Suriye'den kaçıp ikinci vatanı Bosna'ya yerleşti

Yıllardır iç savaşın sürdüğü ülkesini terk etmek zorunda kalan Suriyeli Abdullah'ın yolu, bir zamanlar öğrenci olduğu ve ikinci vatanı olarak nitelendirdiği Bosna Hersek ile yeniden kesişti.
Suriye'den kaçıp ikinci vatanı Bosna'ya yerleşti
Ozan Koltuk - Diş hekimliği eğitimi almak için 1980'li yıllarda ilk kez geldiği Bosna Hersek'i "ikinci vatanı" olarak nitelendiren Abdullah, eşi Fadila Abdullah ve dört çocuğuyla birlikte yeniden Bosna Hersek'e kavuşmanın heyecanını yaşıyor.

AA muhabirine konuşan Abdullah, üniversite eğitimi almak için geldiği Saraybosna'yı çok sevdiğini ve Bosna'daki savaş yıllarında gönüllü doktorluk yaptığını söyledi.

Savaşın ardından Bosna Hersek'te iş bulamadığı için yeniden ülkesine döndüğünü anlatan Abdullah, 2011 yılına kadar Deyrizor'da ailesiyle mutlu şekilde yaşadığını ifade etti.

Abdullah, Suriye'de devam eden savaş hakkında ise "Hiç bu kadar kötü olabileceğini tahmin etmemiştik. Biteceğini umut ederek sürekli ikamet değiştirdik ama savaş hala bitmedi. Aradan beş yıl geçti ama savaş devam ediyor" dedi.

Suriye'den geçen yaz türlü zorluklar içinde çıkabildiklerine işaret eden Abdullah, önce yeniden ülkesine dönmek umuduyla Türkiye'ye geldiğini ancak savaşın sürekli büyümesinin ardından "ikinci vatanı" Bosna Hersek'e gelme kararı aldığını kaydetti.

Bosna halkının kendisine çok yardımcı olduğunu söyleyen Abdullah, gerekli belgeleri topladıktan sonra Türkiye'ye gidip ailesini de buraya getirdiğini aktardı.

Abdullah, geleceğe dair tek endişesinin iş bulmak ve savaşa tanıklık eden çocuklarına normal bir hayat sunmak olduğunu dile getirdi.
Yorum Yazın