TİC Holding Header
  • USD 32.389
  • EUR 35.434
  • Altın 2322.704
  • BIST 100 8880.09
  • Dünya

​Suudi Veliaht Prens Selman Çin'e gidiyor

Çin Dışişleri Bakanlığı, Suudi Arabistan Veliaht Prensi, Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Muhammed bin Selman'ın 21-22 Şubat günlerinde Çin'i ziyaret edecek.
​Suudi Veliaht Prens Selman Çin'e gidiyor
İnternet Haber Servisi - Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Geng Shuang, başkent Beijing'de bugün düzenlenen basın toplantısında, Prens Muhammed bin Selman'ın ziyaret sırasında Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping'le de görüşeceğini bildirdi.

Çin-Suudi Arabistan kapsamlı stratejik ortaklık ilişkisinin son yıllarda iyi bir gelişme ivmesi yakaladığını söyleyen Geng, iki ülke arasındaki karşılıklı güven artarken, enerji, altyapı ve uzay gibi alanlardaki işbirliğinden de olumlu sonuçlar elde edildiğini belirtti.

Prens Selman'ın ziyareti esnasında tarafların uluslararası ve bölgesel sorunlar üzerinde fikir alışverişinde bulunacağını ifade eden sözcü, ziyaretin iki ülkenin kalkınma stratejileri arasındaki kenetlenmeyi güçlendireceğini ile Kuşak ve Yol çerçevesinde farklı alanlardaki işbirliğini derinleştireceğini dile getirdi.

Diğer yandan, Prens Selman'ın Çin Başbakan Yardımcısı Han Zheng ile görüşeceği ve ikilinin Çin-Suudi Arabistan Üst Düzey Komitesi'nin üçüncü toplantısına başkanlık edeceği aktarıldı. Toplantının ardından iki ülke arasında bir dizi anlaşma imzalanması da bekleniyor.
Yorum Yazın