TİC Holding Header
  • USD 32.408
  • EUR 35.53
  • Altın 2325.597
  • BIST 100 8880.09
  • Dünya

TABA-AmCham'den hassasiyet çağrısı

Türk Amerikan İş Adamları Derneği - Amerikan Ticaret Odası Türkiye (TABA-AmCham) ABD Dışişleri Bakanlığı'nın "1915 olayları" açıklaması sonrası basın bülteni yayınladı.
TABA-AmCham'den hassasiyet çağrısı
1987 yılında iki ülke arasındaki ticari, ekonomik ve kültürel ilişkileri geliştirmek amacıyla Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulan TABA-AmCham, ABD Başkanı Joe Biden ve yönetiminin, ülkemizi soykırım ifadesiyle itham etmemesini ve olumlu bir yaklaşım sergilemesini ümit ettiklerini bildirdi.

TABA - AmCham'in yayınladığı Basın Bülteni:

Konu: Basın Bülteni
Sayı: 846-23/2021
23.04.2021

Türkiye – ABD ilişkileri çeşitli evrelerden geçse de iki ülke arasında ki stratejik ortaklık sorunların çözülmesinde hep olumlu katkı sağlayarak büyük krizleri önlemiştir. Türkiye Cumhuriyeti ile 1927 yılında kurulan resmi ilişki, özellikle ikinci dünya savaşından sonra hızla gelişip derinleşmiştir.

Türkiye ve Amerika’nın stratejik ortaklığı, bölgede ve Dünyada önemli bir denge unsuru olarak sürmektedir.

Ancak 1915 yılında yaşanan talihsiz olayların, o günün şartlarında değerlendirilmek yerine Türkiye üzerinde bir baskı aracına dönüştürülme çabaları, pozitif ilişkilerimizin üzerine bir gölge düşürmektedir.

Yönetime geldiği günden itibaren dünya ile pozitif bir iletişim kurma çabası içinde olan ABD Başkanı Sn. Joe BIDEN ve yönetiminin, ülkemizi soykırım ifadesiyle itham etmemesini, ABD Başkanı Sn.Biden’in Türk Dünyasının da hassasiyetlerini nazara alacak bilge bir yaklaşım sergilemesini ümit ediyoruz.

Kurulduğu 1986 tarihinden bugüne kadar Türkiye ile Amerika Birleşik Devletleri arasında ki ekonomik, sosyal ve kültürel ilişkilerin geliştirilebilmesi için faaliyet gösteren Türk Amerikan İşadamları Derneği, aynı zamanda Amerikan Ticaret Odası’nın Türkiye temsilcisi olarak iki ülke arasındaki ilişkilerin pozitif zeminde devam etmesine önem atfetmektedir.
TABA-AmCham sadece Türk İş Dünyasının ABD’deki varlığı değil, Amerikan İş Dünyasının Türkiye’deki varlığının devamı ve büyümesi noktasında da sorumluluk almaktadır.

Son olarak Türkiye ile Amerika Birleşik Devletleri’nin stratejik ortaklık düzeyindeki ticari ilişkilerin gelişerek devam etmesini; tarihçilerin tartışması gereken konuların iki dost ülkenin siyasi, ticari ve en önemlisi dostluk ilişkilerimizi olumsuz yönde etkileyecek bir retorik kullanılmamasını temenni ediyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Türk Amerikan İşadamları Derneği

Yorum Yazın