TİC Holding Header
  • USD 32.345
  • EUR 35.117
  • Altın 2306.02
  • BIST 100 8880.09
  • Dünya

Takım satın alacağı iddiası yalanlandı

Suudi Arabistan Enformasyon Bakanı Turki Alshabanah, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın Premier Lig ekiplerinden Manchester United'ı satın alacağı iddiasını yalanladı.
Takım satın alacağı iddiası yalanlandı
İnternet Haber Servisi - Suudi yönetiminden The Sun'ın iddiasına yalanlama geldi.

Suudi Arabistan Enformasyon Bakanı Turki Alshabanah, Twitter hesabından yaptığı açıklamada çıkan haberler için 'tamamen yanlış' ifadesini kullandı.

ABD'li Glazer ailesi Manchester United'ı 14 yıl önce yaklaşık 1 milyar gibi bir bedelle satın almıştı. Bugünkü piyasa değeri 3.2 milyar dolar olan İngiliz ekibine, Suudi kraliyet ailesinin 4.9 milyar dolar teklif ettiği öne sürülmüştü.

Daha önce de Suudi kraliyet ailesinin Manchester United'a yönelik ilgisiyle ilgili haberler yapılmış ancak Kaşıkçı cinayetinin ardından yaşanan diplomatik krizin olası bir teklifin önüne geçtiği belirtilmişti.

Suudi Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın Manchester United'a olan ilgisinin finansal bir yatırımdan daha çok Riyad'ın Avrupa'daki nüfuz alanını genişletecek önemli bir halka ilişkiler hamlesi olacağı yönünde yorumlar yapılmıştı.
Yorum Yazın