TİC Holding Header
  • USD 32.318
  • EUR 35.121
  • Altın 2292.771
  • BIST 100 8880.09
  • Dünya

​Taliban, Afganistan'daki terör saldırısını kınadı

Taliban, Afganistan'ın başkenti Kabil'de meydana gelen bombalı intihar saldırısını kınadı.
​Taliban, Afganistan'daki terör saldırısını kınadı
İHA - Afganistan’ın başkenti Kabil’de gerçekleştirilen ve en az 100 kişinin hayatını kaybettiği ve 350 kişinin yaralandığı saldırıyı henüz kimse üstlenmezken, Taliban sözcüsü Zabihullah Mujahid, Talibanın saldırıyla bağlantısı olduğu iddialarını yalanladı. Zabihullah Mujahid, Talibanın saldırıyı kınadığını ifade ederek, “Bütün patlamalar ve saldırılar sivillere karşı yapılıyor” dedi. 
Daha önce yapılan eylemlerde vakit geçirmeden saldırıları üstlenen terör örgütü DEAŞ ise henüz bir açıklama yapmadı. Afganistan İçişleri Bakanlığı, yerel hastanelerin yaralılar ve ölüler nedeniyle dolduğunu, ölü sayısının artmasının beklendiğini belirtti. Saldırıyı kınayan Afgan hükümeti, “Bugün Afganistan düşmanları sivilleri öldürerek ve yaralanmasına neden olarak bir kez daha vahşiliklerini gösterdi. Düşmanlar, sivillere merhamet göstermedi” açıklamasını yaptı.

Vazir Akbar Han hastanesi şefi Doktor Gulahmad Ayubi, “Hastanemize 100 yaralı getirildi, hiçbirinin yarası ağır değil hafif yaralılar ve gördüğünüz gibi hepsi teker teker tedavi ediliyor” diye konuştu. 

Hastanede görevli asistan Necibullah Ahmadi, “Hastaneye gelen yaralıların bazılarının durumu ağır, bazılarının ise yaraları hafif. Ameliyathaneler ve yoğun bakım üniteleri çalışıyor, inşallah iyileşecekler” ifadelerini kullandı. 

Saldırıda yaralanan Obeydullah adlı Afgan vatandaşı ise “Ofisteki arkadaşlarımdan ikisi ağır yaralandı. Ben de hafif yaralandım. Gördüğünüz gibi hastanede birçok yaralı ve ölü var” dedi.
Yorum Yazın