TİC Holding Header
  • USD 32.326
  • EUR 35.092
  • Altın 2281.987
  • BIST 100 8880.09
  • Dünya

Terör örgütü Pkk'nın Alman parlamentosunda destekçileri var

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun kendileri ile Almanya seyahatinde görüşmesi nedeniyle bugün gündeme getirdiği Alman parlamentosundaki vekiller, terör örgütü Ypg/Pkk'ya olan yakınlıklarını açıktan ifade ediyor.
Terör örgütü Pkk'nın Alman parlamentosunda destekçileri var
AA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Berlin ziyaretinde Sol Parti milletvekili Sevim Dağdelen ve bu partinin diğer bazı milletvekilleriyle bir araya gelmesi kamuoyunda tartışma konusu olmaya devam ediyor.

Kılıçdaroğlu’nun 28-29 Kasım'da Berlin’de yaptığı temaslarda Türkiye aleyhtarlıklarıyla bilinen Sol Parti milletvekilleri Sevim Dağdelen, Gökay Akbulut ve Helin Evrim Sommer ile de bir araya gelmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün partisinin genel merkezinde 128'inci Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'ndaki konuşmasında, Kılıçdaroğlu'nun Almanya ziyaretine ilişkin "Federal Meclis'te, tüm siyasi hayatlarını Türkiye düşmanlığına adamış, ülkemize saldıran, terör örgütlerine yakın ilgileriyle tanınan isimlerle görüşüyor." ifadesini kullandı.

Vekiller, terör örgütlerini açıktan destekliyor

Sol Parti Federal Meclis Grubu Başkan Yardımcısı görevini de yürüten Sevim Dağdelen, yaptığı açıklamalarıyla, Almanya’da terör örgütü PKK’ya yönelik yasağın kalkması için çaba gösteren isimlerin başında geliyor.

Dağdelen’in yanı sıra Sol Parti milletvekili Gökay Akbulut da kamuoyunda PYD/PKK ile bağlantılı dernek ve platformlara yakınlıklarıyla biliniyor.

Bugüne kadar Türkiye’de PKK’nın düzenlediği terör saldırılarını kınayan herhangi bir açıklama yapmaktan kaçınan Sol Parti milletvekilleri, PKK’nın Almanya’daki haraç toplama, terör propagandası, eleman temini gibi faaliyetleri karşısında da sessiz kalıyor.

Sol Parti Milletvekili Dağdelen, yaklaşık bir yıl önce Federal Meclis’te kürsüde yaptığı bir konuşma sırasında terör örgütü YPG/PKK'ya ait sembolü açarak örgütün propagandasını yapmıştı. Dağdelen daha önce de PYD/PKK'nın elebaşı Salih Müslim’i Federal Meclis’te ağırlamasından dolayı gündeme gelmişti.

PKK'nın terör örgütü olmadığını savunmuştu

Almanya doğumlu olan ve 2005’ten bu yana Sol Parti adına Federal Meclis’te bulunan Dağdelen, 2 yıl önce katıldığı bir Alman televizyon kanalında ülkede 1993’ten beri faaliyetleri yasaklanan PKK’nın terör örgütü olmadığını savunmuştu.

Türkiye karşıtı politikalarıyla bilinen Dağdelen, Almanya’nın Türkiye’ye silah satışına ve Türkiye’nin AB ile yaptığı müzakerelerine karşı çıkıyor.

Dağdelen 2013’teki Gezi Park’ı eylemlerine de destek verdi.

Türkiye karşıtı ve PYD/PKK yanlısı gösterilere katılmıştı

Gökay Akbulut da terör örgüt PKK’ya yakın Almanya’daki derneklerle yakınlığıyla biliniyor ve bundan dolayı Alman istihbaratı tarafından da izleniyor.

Focus dergisinde bir yıl önce yayımlanan haberde, Akbulut’un isminin “istihbarat bilgi sisteminde” kayıtlı olduğu ve istihbaratın yıllardır Akbulut’u takip ettiği bilgisi paylaşılmıştı.

Haberde Akbulut’un 2012’de Mannheim kentinde PKK yanlısı bir festivalin düzenlemesinden sorumlu olduğu ifade edilmişti. Bu gösteride çıkan olaylarda 80’nin üzerinde polis yaralanmıştı.

Akbulut, Almanya’da Türkiye karşıtı ve PYD/PKK yanlısı gösterilere de katılmıştı.

Sol Partinin diğer milletvekili Helin Evrim Sommer, Türkiye’nin düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı’na ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eylül sonunda yaptığı Almanya ziyaretine karşı çıkmıştı.
Yorum Yazın