TİC Holding Header
  • USD 32.33
  • EUR 35.129
  • Altın 2306.832
  • BIST 100 8880.09
  • Dünya

The Guardian: YPG'ye bağlı DSG, tutuklu IŞİD'lileri para karşılığı serbest bırakıyor

Suriye'nin kuzeydoğusunda yaklaşık 10 bin IŞİD bağlantılı radikal İslamcı terörist olduğundan şüphelenilen insanın tutulduğu hapishanelerden sorumlu olan Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG) para karşılığında tutukluları serbest bıraktığı belirtildi.
The Guardian: YPG'ye bağlı DSG, tutuklu IŞİD'lileri para karşılığı serbest bırakıyor
AJANSLAR - T24'ün The Guardian'dan aktardığına göre serbest bırakılma formlarında tutuklular 8 bin dolar karşılığında serbest kalabiliyor.

Ödeme yaptıktan sonra serbest kalan tutukluların tekrar bir silahlı organizasyona katılmayacağı ve Suriye'nin DSG kontrolündeki bölgelerinden çıkacağına dair bir kağıt imzaladığı belirtildi.

The Guardian'a konuşan iki eski IŞİD savaşçısı, serbest kaldıktan sonra aileleriyle buluşup önce İdlib'e, oradan da sınırı geçip Türkiye'ye geldiklerini belirtti. Teröristler, aileleriyle otoritelerden saklanarak Türkiye'de yaşadıklarını dile getirdi.
SDG, belgelerin sahte olduğunu ve böyle bir uygulamalarının bulunmadığını iddia etti.

Türkiye, YPG'yi, PKK’nın Suriye’deki uzantısı olarak görüyor ve bu yapıyla ilişkili DSG gibi örgütlerin de 'terör örgütü' olarak kabul edilmesini istiyor. Ancak başta ABD olmak üzere Batılı güçler, Ankara’nın bu görüşünü kabul etmiyor. Ankara, ayrıca YPG'ye silah verilmesine de sert bir şekilde karşı çıkıyor.
Yorum Yazın