TİC Holding Header
  • USD 32.375
  • EUR 35.003
  • Altın 2324.829
  • BIST 100 9129.19
  • Dünya

Theresa May Suudi Veliaht Prens ile görüşecek

İngiltere Başbakanı Theresa May, 'Vereceğim mesaj çok net. Bu, Cemal Kaşıkçı ve Yemen konularında sürekli verdiğimiz mesaj olacak.' dedi.
Theresa May Suudi Veliaht Prens ile görüşecek
AA - G20 Zirvesi için Arjantin'e giden May, uçakta beraberindeki gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Zirve sırasında Suudi Prens Muhammed bin Selman ile görüşeceğini belirten May, "Vereceğim mesaj çok net olacak. Bu, Cemal Kaşıkçı ve Yemen konularında sürekli verdiğimiz mesaj olacak." dedi.

May, bu konuda yürütülen soruşturmaya işaret ederek "Açıktır ki Kaşıkçı olayına ilişkin olarak bütünüyle saydam bir soruşturma ile sorumlulardan hesap sorulmasını bekliyoruz." diye konuştu.

İngiltere Başbakanı, Yemen konusunda da bu ülkedeki insani durumdan duydukları kaygıyı ifade ederek, uzun vadeli bir çözüm istediklerini söyledi.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda öldürülmesine ilişkin "AB üyesi ortaklarımız ile böyle vahşi insan hakları ihlallerine yönelik küresel bir yaptırım rejimi olanağını araştırıyoruz." açıklamasını yapmıştı.

Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt da geçen hafta Suudi Arabistan'a giderek Prens Muhammed bin Selman ve Kral Selman bin Abdülaziz ile görüşmüştü.
Yorum Yazın