TİC Holding Header
  • USD 32.374
  • EUR 35.028
  • Altın 2324.57
  • BIST 100 9129.19
  • Dünya

Trump Veliaht Prens ile 'kısaca selamlaştı'

ABD Başkanı Trump'ın G20 Zirvesi kapsamında Japonya ve Hindistan liderleriyle bir araya gelirken, Suudi Arabistan Veliaht Prensi ile de 'kısaca selamlaştığı' bildirildi.
Trump Veliaht Prens ile 'kısaca selamlaştı'
AA - Arjantin'de başlayan G20 Zirvesi kapsamında ABD Başkanı Donald Trump, Japonya Başbakanı Şinzo Abe ve Hindistan Cumhurbaşkanı Narendra Modi ile bir araya geldi.

Trump ile Abe arasında ikili olarak başlayan ve daha sonra Modi'nin katılımıyla üçlü görüşme şeklinde devam eden temaslarda, Kuzey Kore konusunun ağırlıklı olarak ele alındığı, liderler arasında ayrıca ikili ve bölgesel konuların konuşulduğu kaydedildi.

Beyaz Saray'dan bin Selman açıklaması

Öte yandan, Amerikan medyasına Trump'ın, Suudi Veliaht Prens ile aynı karede ayaküstü konuştuğu görüntüler yansıdı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Beyaz Saray'dan bir yetkili, Trump ile Veliaht Prens Muhammed bin Selman'a atfen, "Liderler oturumunda nezaketen selamlaştılar ki Başkan Trump oraya katılan neredeyse tüm liderlerle aynı şeyi yaptı." ifadesini kullandı.

Abe ve Modi görüşmesinin sonunda Muhammed bin Selman ile ayaküstü görüşmesi sorulan Donald Trump da "Aramızda (herhangi bir konuya ilişkin) bir tartışma olmadı. Olabilirdi ama olmadı." yanıtını verdi.

Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te bugün başlayan ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı G20 Liderler Zirvesi yarın sona erecek.
Yorum Yazın