TİC Holding Header
  • USD 32.345
  • EUR 35.117
  • Altın 2306.02
  • BIST 100 8880.09
  • Dünya

Tunus'ta yeni hükümet kuruldu

Tunus Başbakanı İlyas el-Fahfah, uzun süreli müzakereler sonucu yeni hükümeti kurdu.
Tunus'ta yeni hükümet kuruldu
Tunus Başbakanı İlyas el-Fahfah, yeni kabineyi açıkladı.

Hükümeti kurmakla görevlendirilen El-Fahfah Tunus’taki siyasi partilerle toplantı ve müzakerelerin ardından yeni kabine listesini Cumhurbaşkanı Kays Said’e sundu. Yeni kabinede 3’ü kadın 30 bakan ve 2 devlet katibinin olduğu öğrenilirken, listenin parlamento tarafından onaylanması bekleniyor.

İlyas el-Fahfah açıklamasında yeni kabinenin çeşitli siyasi partilerden ve farklı alanlardan gelen isimlerden oluştuğunu ifade etti. El-Fahfah “Hükümet kurulması sırasında yaşanan anlaşmazlıklarla dolu müzakerelerin bir ay sürmesine rağmen yoğun toplantı ve istişareler sonucu hükümet kuruldu” dedi.

Resmi kaynaklara göre, yeni kabinedeki Adalet Bakanı Süreyya el-Ceribi, Dışişleri Bakanı Nureddin er-Ray, Maliye Bakanı Muhammed Nizar Yaiş, İçişleri Bakanı Hişam el-Meşişi, Devlet Emlakı ve Gayrimenkul İşleri Bakanı da Gazi eş-Şevaşi oldu. Savunma Bakanlığı görevine Imad el-Hazeki, Kalkınma, Yatırım ve Uluslararası İşbirliği Bakanlığı görevine Muhammed Selim el-Azzabi getirildi. Kabine, parlamentonun onayını almasının ardından göreve başlayacak.
Yorum Yazın