TİC Holding Header
  • USD 32.389
  • EUR 35.434
  • Altın 2322.704
  • BIST 100 8880.09
  • Dünya

​Türkiye ve Azerbaycan’ın ortak faydası için çalışıyoruz

(MÜSİAD) Bakü Temsilciliği Şube Müdürü ve Genel Sekreteri Muhterem Öz; 'Sayın Aliyev ve Sayın Erdoğan'ın arasındaki samimiyet iki ülke halkına yansımıştır' dedi.
​Türkiye ve Azerbaycan’ın ortak faydası için çalışıyoruz
OGÜNHABER-ÖZEL - Tekstil sektöründe faaliyet göstermek için Azerbaycan’a gelen Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bakü Temsilciliği Şube Müdürü ve Genel Sekreteri Muhterem Öz, “Tekstil sektöründe faaliyetlerimiz devam ederken geleceğini daha parlak gördüğüm mobilya sektörüne girdim. O yıllarda ticaretimizde kazanç vardı ama şimdilerde Azerbaycan çok daha ekonomisi sağlam bir ülkedir ve kazancı da ona göre orantılanmıştır. Azerbaycan ülkesinde al-satçı yerine profesyonel satıcı istiyor. İhracatı destekleme konusunda ciddi projeler uygulamaya konuldu. Üstüne basa basa Azerbaycan’a mal getirip satan para kazanamaz diye söylüyoruz. Tarım ve turizm sektörleri iki stratejik sektör olarak seçilmiştir. Petrol ve doğalgaza bağımlı olmamak adına bu sektörlerde ciddi teşvikler vardır. Azerbaycan’da üretim yapan ve istihdam yaratan hem kısa vadede hem uzun vadede kazanır” dedi.

MÜSİAD Bakü Şube Müdürü ve Genel Sekreterlik görevlerinde bulunan Muhterem Öz, “Dernek olarak Azerbaycan ve Türkiye’nin ortak faydalarına odaklandık. Daha önceden iki tane dernek vardı.  Derneklerden birisi bazı sıkıntılardan dolayı kapatıldı. Şu an ise sonradan açılan dernekle beraber iki yerel dernek ve birde ulusal düzeyde MÜSİAD derneğimiz faaliyet göstermektedir. MÜSİAD Azerbaycan’da önemli bir misyon üstlenmiş ve ar-ge’ye ciddi anlamda önem vermektedir” diyerek MÜSİAD Bakü’deki üyelerin ahilik geleneğine uygun kişilerden oluştuğunu söyledi.
 
SAYIN ALİYEV VE SAYIN ERDOĞAN’IN ARASINDAKİ SAMİMİYET İKİ ÜLKE HALKINA YANSIMIŞTIR
Azerbaycan ve Türkiye’nin cumhurbaşkanları Sayın Aliyev ile Sayın Erdoğan’ın arasındaki iş birliği ve samimiyetini ki ülke insanlarına yansıdığının altını çizen Öz, “İki ülkenin birçok kurumu da birbirine benzemektedir. Azerbaycan’da, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı model alınarak, Azerbaycan Konut ve İnşaat Yapım Kamu İdaresi (MİKA) kuruldu. MİKA’nın en önemli projelerinden olan Yasamal Yaşayış Kompleksi’nin açılışı da geçtiğimiz günlerde gerçekleşmiştir. Kardeş ülke Azerbaycan ve Türkiye’nin kardeşliklerine üçüncü ülkeleri de katmak için çalışıyoruz” dedi.
Yorum Yazın