TİC Holding Header
  • USD 32.374
  • EUR 35.018
  • Altın 2324.261
  • BIST 100 9129.19
  • Dünya

Türkmenlerden Basra'ya 108 ton içme suyu yardımı

Kerkük'te Irak Türkmen Cephesi tarafından başlatılan yardım kampanyası kapsamında, içme suyu kriziyle boğuşan güneydeki Basra'ya 108 ton su gönderildi.
Türkmenlerden Basra'ya 108 ton içme suyu yardımı
AA - Irak Türkmen Cephesi (ITC) Kerkük Sorumlusu Muhammed Saman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkenin güneyindeki petrol zengini bölgede bulunmalarına rağmen temiz içme suyu sıkıntısı çeken Basra halkı için yardım kampanyası düzenlediklerini söyledi.

Bir haftadır devam eden kampanya kapsamında yaklaşık 108 tonluk temiz su topladıklarını belirten Saman, "Terör örgütü DEAŞ'tan kaçarak güney kentlerine sığınan Türkmenlere kucak açan Arap kardeşlerimizin bugün yanında olacağız." dedi.

ITC Yürütme Kurulu Üyesi Nevzat Timur da Basra halkının yanında olmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi.

"Petrol zengini Basra kentinin normal vatandaşlık hakkı olan içme suyundan mahrum edilmesi hayret vericidir.'' diyen Timur, Bağdat merkezi hükümetinin bir an önce güneydeki vatandaşlara içme suyu temin etmesi gerektiğini söyledi.

Kerkük'teki yardım kampanyasının öncüleri arasında yer alan ITC Gençlik Teşkilatı Üyesi Ömer Beyoğlu da şunları kaydetti:
"Irak'ta ilk kez bir içme suyu krizi ile karşı karşıya olmanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Uluslararası yardım kuruluşları ve özellikle her zaman Irak halkının yanında olan komşu Türkiye'nin destek sağlamasını istiyoruz."

Terör örgütü DEAŞ'ın, 10 Haziran 2014'te ülkenin ikinci büyük kenti Musul'u ele geçirmesinden sonra özellikle Telafer'deki binlerce Türkmen, canını kurtarmak için Irak'ın güneyindeki Şii nüfusun yoğun olduğu Basra gibi vilayetlere sığınmıştı.
Yorum Yazın