TİC Holding Header
  • USD 32.395
  • EUR 35.082
  • Altın 2325.08
  • BIST 100 9129.19
  • Dünya

Ukrayna ordusu'ndan Donetsk havalimanını ele geçiren Rus yanlılarına operasyon

Ukrayna ordusu, ülkenin doğusunda bulunan Donetsk’teki uluslararası havalimanını ele geçiren Rus yanlılarına operasyon düzenledi.
Ukrayna ordusu'ndan Donetsk havalimanını ele geçiren Rus yanlılarına operasyon
İHA - Ukrayna ordusu, Donetsk’te bulunan meşru müdafaa birliklerinin havalimanına girerek kontrolü ele alan Rus yanlılarını durdurmada başarısız olması sonucu buraya askeri operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında isyancıların bulunduğu noktalara helikopter ve savaş uçaklarıyla saldırı düzenleyen ordu, kara taarruzu için askeri birlikler de gönderdi. Gün boyu süren çatışmalar sonucu ordu güçleri havalimanının etrafını sarmayı başardı.

Meşru müdafaa birliklerinin Twitter hesabından yapılan açıklamada, Rus yanlılarının elinde bulundurduğu havalimanının kontrolünün geri alındığı iddia edildi. Havalimanı etrafında çatışmaların halen devam ettiği de verilen bilgiler arasında yer aldı.

Öte yandan, havalimanı dışında da çatışmalar yaşandığı bildirildi. Donetsk’teki merkezi tren istasyonunda yangın çıkması ve silah seslerinin duyulması üzerine bölgenin boşaltıldığı kaydedildi.
Çatışmalarda 2 kişinin yaralandığı belirtilirken, tren istasyonu yakınlarında 1 sivilin ise rastgele isabet eden bir kurşunla yaşamını yitirdiği ifade edildi.
Yorum Yazın