TİC Holding Header
  • USD 32.408
  • EUR 35.53
  • Altın 2325.597
  • BIST 100 8880.09
  • Dünya

'Uzaya değil Dünya'ya bakın'

Uzay turizmi için yarışan milyarderleri eleştiren Prens William 'Gözünüzü uzaya dikeceğinize Dünya’yı kurtarın. Büyük zihinler, gidecek gezegen aramak yerine yerküremizi onarmalı' dedi.
'Uzaya değil Dünya'ya bakın'
İngiltere tahtının ikinci varisi Prens William (39) kendisinin finansmanıyla beş kişiye dağıtılacak 1’er milyon sterlinlik çevre ödülleri Earthshot’a değer bulunanların açıklanmasından önce televizyona çıktı. BBC’nin “Newcast” programına konuşan Prens William, uzay turizminde en büyük payı kapmak için yarışan teknoloji devi milyarderleri eleştirdi. Gelecekleri tehdit altındaki genç kuşaklardaki iklim felaketi endişesine dikkat çeken prens, “Bu durum, son derece sinir bozucu ve kaygı yaratıcı” dedi. Uzay turizminde en büyük payı kapmak için yarışan milyarderlere tepki gösteren Prens William, “Yeryüzünün geleceği için çözümler düşünmek yerine gezegenden vazgeçerek uzay yollarına düşmemek lazım” diye konuştu.

‘Karbon salıyorlar’
Üç çocuk babası Prens William sözlerini şöyle sürdürdü: “Dünya’yı kurtarmak uzay turizminden önce gelmeli. Büyük zihinler, bundan sonra gidip yaşanılacak yeri bulma çabasına değil, içinde bulunduğumuz gezegeni onarmaya odaklanmalı. Ben uzaya gitmekle hiç ilgilenmiyorum. Çünkü uzay seferlerinin neden olduğu muazzam karbon salımının iklim için çok büyük bir sorun olduğunu biliyorum. Yetişkinler içlerindeki çocukla iletişim kursun. Açık havada olmanın mutluluğunu hatırlayıp, gelecek nesilleri bundan mahrum etmesinler. Dedem ve babam, iklim değişikliğine karşı ilk uyarıları yapan kişiler. Oğlum George da 30 yıl sonra Dünya’yı kurtarmaktan söz ederse bu tam bir felaket olacak.”

Eski mantoyla çevreci mesaj
İngiliz Prens William’ın eşi Düşes Kate (39) de çevreci mesaj verdi. Kate, Londra’da çevreci bir etkinliğe katıldı. Burada “sürdürülebilirlik” amacına uygun olarak en son 2016’da giydiği Türk modacı Erdem Moralıoğlu’nun “Erdem” marka mantosuyla yer aldı. Düşes, Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte yeşil mantosuyla beğeni topladı.

Yarış halindeler
ABD merkezli uzay turizmi ilk kez Virgin Galactic’in sahibi olan İngiliz iş insanı Richard Branson ve beraberindeki 5 kişi tarafından 11 Temmuz’da gerçekleştirilmişti. Branson’dan 9 gün sonra da milyarder ABD’li Jeff Bezos, sahibi olduğu Blue Origin şirketine ait kapsülle kısa bir uzay gezisi yapmıştı. Milyerder Elon Musk’ın sahibi olduğu SpaceX de geçen ay düzenlediği özel seferle uzay turizmine katılan üçüncü şirket olmuştu. Blue Origin önceki gün de “Uzay Yolu” dizisinde Kaptan Kirk’i oynayan William Shatner’ı (90) on dakikalığına uzaya götürerek reklam yapmıştı.
Yorum Yazın