TİC Holding Header
  • USD 32.33
  • EUR 35.089
  • Altın 2301.063
  • BIST 100 8880.09
  • Eğitim

Bursalı öğrenciler mesleklerini seçiyor

Meslek tanıtım seminerleri ile Türkiye’nin dört bir yanındaki öğrencilere ulaşmayı ve öğrencileri bilgilendirmeyi hedefleyen İKBU, Çarşamba günü başlayan Bursa seminerlerini bugün Bursa Süleyman Çelebi Anadolu Lisesi, Bursa Kız Lisesi ve Bursa Meltem Koleji öğrencileriyle sonlandıracak.
Bursalı öğrenciler mesleklerini seçiyor
BURSA / İHA - Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Serhat Eskiyörük, Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gülkızılca Yürür, İKBU öğrencileri ve tanıtım uzmanları eşliğinde gerçekleşen İKBU Bursa meslek seminerleri bugün sona eriyor.

İKBU akademisyenleri 2013 yılında başlayan meslek seminerlerinde, bir yandan fakülte ve meslek tanıtımlarıyla öğrencileri bilgilendirirken, diğer yandan kendi kariyer öyküleriyle sıcak ve samimi bir iletişim ortamı oluşturuyor. Katılımcı öğrenci ve öğretmenler, seminerlerin en uygun seçimleri yaparak, gerçekçi kararlar alabilmeleri konusunda oldukça verimli geçtiğini ve motivasyonlarının yükseldiğini vurguluyor. Ayrıca zorlu sınav sürecinde cevabı aranan pek çok soru için hazırlanan bilgilendirici dokümanlar da adaylar tarafından ilgiyle karşılanıyor.

İKBU Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ, geçtiğimiz yıldan bu yana 260 lise ile 10 bin öğrenciye ulaşıldığını belirterek, aday öğrencilere şu mesajı verdi:
“İnsanın tüm hayatına yön veren meslek seçimlerini yaparken kendi becerilerinizi, ilgi alanlarınızı iyi tanımanız gerekir. Bu çerçevede bizler meslek eğitimi veren kişiler olarak siz lise öğrencilerine, mesleğin inceliklerini ve eğitiminin gerektirdiği özellikleri aktarmak istiyoruz. Seminerlerimiz, hem öğrencilerimizi genel, bilimsel ve sosyal konularda bilgilendirerek hem de meslek tanıtımına yönelik olarak devam ediyor.”

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi’ne İstanbul’dan sonra en çok öğrenci gönderen ilin Bursa olduğunu belirten Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Serhat Eskiyörük ise “Bursa’nın bizim için yeri çok farklı. İstanbul’a olan yakınlığı ile de yüksek öğrenime olan ilgi çok fazla. Burada öğrencilerimize, üniversitemizin sunduğu ayrıcalıkların yanı sıra, İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi ile Köln Üniversitesi’nin işbirliği ile düzenlenen Çift Diplomalı Türk-Alman Hukuk Lisans Programı, Amerika ve uluslararası ticaret hukuku gibi uzmanlık alanlarımız hakkında bilgilendirme yapıyoruz. Ayrıca yeni açılacak bölümlerimiz ve diş hekimliği fakültemiz hakkında bilgi veriyoruz. Öğrencilerin meslekler hakkında merak ettikleri noktaları yanıtlarken; sınav öncesi akıllarına takılan temel sorulara da ışık tutmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Cuma günü ise Bursa Süleyman Çelebi Anadolu Lisesi, Bursa Kız Lisesi ve Bursa Meltem Koleji öğrencileriyle buluşacak.
Yorum Yazın