TİC Holding Header
  • USD 32.331
  • EUR 35.067
  • Altın 2285.263
  • BIST 100 8880.09
  • Eğitim

DAKA'dan proje hazırlama eğitimleri

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından desteklenecek 'Çocukların ve Gençlerin Kalkınmaya Entegrasyonu Mali Destek Programı' ve 'Yatırım Altyapısının Güçlendirilmesine Yönelik Küçük Ölçekli Alt Yapı Mali Destek Programı' kapsamında proje hazırlama eğitimleri verilmeye başlandı.
DAKA'dan proje hazırlama eğitimleri
İHA - DAKA’da üç gün boyunca sürecek olan eğitimlerle ilgili açıklamada bulunan DAKA Program Yönetim Birimi Başkanı Rabia Yenigün, “Ajansımız tarafından uygun başvuru sahipleri arasında yer alan kamu kurumları ve sivil toplum örgütlerinin ilgili personellerinin katılımıyla 3 gün boyunca proje hazırlama eğitimleri düzenlenmektedir. Uygulamalı olarak devam etmekte olan eğitim programımızda, katılımcılar projelerini profesyonel bir danışman eşliğinde hazırlama imkânı bulmaktadır. Eğitimlerimizin amacı, mali destek programlarımız kapsamında bizlere başvuru yapmak isteyen kurum ve kuruluşlarımızın proje hazırlama kapasitesini artırmak ve gerek ajansımıza gerekse diğer fon kaynaklarına başvurusu yapılan projelerin daha nitelikli bir hal almasını sağlamaktır. Böylece bölgemizde daha iyi projelerin bu yarışa dahil edilmesi ve aralarından en iyi projelerin başarılı olarak hayata geçirilmesini hedeflemekteyiz” dedi.

Eğitimlerin 22-24 Ocak tarihlerinde eşzamanlı olarak Van ve Bitlis'te, 25-27 Ocak tarihlerinde Muş'ta ve 29-31 Ocak tarihlerinde ise Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde gerçekleştirileceğini dile getiren Yenigün; Muş ve Yüksekova için başvuruların ise devam ettiğini kaydetti. Yenigün, eğitimler sonunda katılımcılara ‘Proje Hazırlama Eğitimi’ belgesi verileceğini de sözlerine ekledi.
Yorum Yazın