• Eğitim

'E-dershane' uygulaması öğrencileri dershaneye gitmekten kurtardı

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde hayata geçirilen ve Tütkiye’de örnek teşkil edecek ’E-Dershane Projesi’, hem öğrenci ve öğretmenler bilgiye daha kolay ulaşabilmesini sağlarken hem de dershanelerin istediği ücretleri karşılayamayan velileri büyük bir ekonomik yükten kurtardı.
'E-dershane' uygulaması öğrencileri dershaneye gitmekten kurtardı
KOCAELİ / İHA - Çocuklarını dershanelere vermek isteyen velilerden istenilen yüksek ücretler, Kocaeli’nin Körfez ilçesinde eğitim alanında bir yeniliğin doğmasına neden oldu.

Dershanelere para yetiştiremeyen velilerin talebi üzerine harekete geçen Körfez Belediyesi, İlçe Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde ’E-Dersane Projesi’ni hayata geçirdi. Uygulamada, okullarda dağıtılan şifreleri alan öğrenciler, belediyenin resmi internet sitesi üzerinden girilebilen E-Dershane sayfasına girerek buradan müfredata uygun olarak hazırlanan dersleri hem görsel hem de sesli olarak takip edebiliyor. Öğrenciler okudukları sınıfın ders programına göre çeşitli konu anlatımları ile derslerini tekrar etme imkanı bulurken aynı zamanda sistem üzerindeki sorular sayesinde de kendilerini test etme şansı elde ediyor. Körfez ilçesinde ilkokul ve ortaokulda eğitim gören 19 bin 700 öğrenciye ve onların eğitimini üstlenen bin 50 öğretmene verilen şifreler ile öğrenciler ve öğretmenler dersler konusunda büyük rahatlığa eriştiğini dile getirdiler. Öğrenci velileri ise sistem sayesinde dershanelere binlerce TL ödemekten kurtulduklarını belirttiler.

E-Dershane Projesi’ni Türkiye’de ilk kez hayata geçirdiklerini ve vatandaşlardan gelen tepkilerden memnun olduklarını söyleyen Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, “Bu projenin doğmasında birçok velilerin talepleri oldu. Mağdur olduklarını ve öğrencilerini dershaneye gönderemediklerini söylediler. Bir öğrencinin dershane maliyeti yıllık 2 bin TL gibi rakamlar. Bu rakamların ödenmesi takdir edersiniz ki orta direk bir vatandaşımızın ödeyebileceği rakamlar değil. Onun için bizim öğrencilerimiz bu noktada mağdur oluyorlardı. Ayrıca dershane hizmetlerini istismar edenler de oluyordu. Bunların önüne geçmek, vatandaşımızın isteklerini yerine getirmek için biz de Körfez Belediyesi olarak ilçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile beraber E-Dershane formülünü geliştirdik. Toplam 19 bin 700 öğrencimize ve 1050 öğretmenimize E-Dershane dediğimiz birer şifre verdik. Körfez Belediyemizin internet sitesine girerek her öğrencimizin kendi şifresini girmesi halinde dershane hizmetleri alabiliyor ve hem yazılı hem görsel hem sesli eğitim veren bu sistemimiz öğrencilerimize çok büyük katkılar sağlayacaktır. Biz öğrencilerimizi seviyoruz, gençlerimizi seviyoruz. geleceğimizin teminatı olan bu gençlerimizin yetişmesi elbette ki ülkemizin 2023, 2053 ve 2071 vizyonlarını yakalamasında çok büyük bir etken olacaktır” ifadelerini kullandı.

E-Dershane hakkında görüşlerini aktaran Körfez General Edip Bayoğlu İlkokulu 3/A sınıfı öğretmeni Abdulkadir Kadıoğlu, “Bu proje öğrencinin işini kolaylaştırdığı gibi bizim de işimizi kolaylaştırdı. Özellikle bu çoklu zeka kuramında görsel ve işitsel olarak öğrenen öğrencilerimizin de işini kolaylaştırdı” şeklinde konuştu.

E-Dershane sistemini kullanan 4. Sınıf öğrencisi Nisanur Kara ise, “Bu E-Dershane bence çok güzel bir etkinlik. Etüde gitmektense bence bu daha faydalı bir etkinlik. Mesela okulda işlediklerimizi oraya gidip matematikten problemle çözüyoruz, İngilizceye çalışabiliyoruz. Anneme beni de dershaneye yazdırır mısın? Dedim. Bana ‘Şimdi daha senin yaşın küçük, derslerin daha kolay. Dördüncü, beşinci sınıfa giderken gönderebiliriz’ dedi. Şimdi dördüncü sınıftayım. Bu etkinlik olmadan önce ben etüde gidiyordum. Etkinlik oldu. Şimdi hem etüde gidiyorum hem de E-Dershane’den çalışıyorum. Bence etüt yerine E-Dershane daha iyi olur. Yani gerek yok aslında gitmeye” dedi.
Yorum Yazın