TİC Holding Header
  • USD 32.354
  • EUR 35.154
  • Altın 2307.984
  • BIST 100 8880.09
  • Eğitim

Eğitim-Bir-Sen, Ataklı hakkında suç duyurusunda bulundu

Eğitim-Bir-Sen, gazeteci-yazar Can Ataklı’nın bir televizyon kanalında, EBA TV’de ders anlatan başörtülü kadın öğretmen hakkında yaptığı konuşmaları yargıya taşıdı.
Eğitim-Bir-Sen, bir televizyon kanalında, EBA TV’de ders anlatan başörtülü bir kadın öğretmen hakkında yaptığı konuşmalarla ilgili, gazeteci - yazar Can Ataklı hakkında suç duyurusunda bulundu.
Eğitim-Bir-Sen tarafından yapılan açıklama şu şekilde:
“Çocuklarımızı ve geleceğimizi emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz ne yazık ki son zamanlarda sıklıkla şiddetin, saldırının, hakaretin, iftiraların ve edepsizliğin mağduru olmaktadır. Bunun son örneği ise öğretmenlik mesleğini başörtülü olarak icra eden kadın öğretmenlerimize yönelik hadsiz, kendini bilmez, iflah olmaz zevatın ifadeleridir. İnsani değerlerden yoksun, özgürlüğü tekeline aldığını sanan ve kendine yontan, başkalarının tercihlerine saygı duymak bir yana zehirli diliyle kin kusan, güya gazeteci olarak geçinen trol, korona virüs salgını nedeniyle EBA TV’de öğrencilerine bir şeyler öğretmeye çalışan başörtülü öğretmenimizin şahsında, manevi değerlerimize, tüm başörtülülere dil uzatarak ‘facia’ nitelemesi yapmış, aslında kendisinin bu ülke için bir facia olduğunu itiraf etmiştir. Kamera karşısına geçince herkese ve her değere karşı canının istediği terbiyesizliği yapabileceğini, ayrıştırıcı bir dil kullanabileceğini sanan akıl fukarası hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduk, ayrıca Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu’na (TİHEK) da şikayet dilekçesi verdik.”
Eğitim-Bir-Sen olarak, milli ve manevi değerlerin korunması konusunda hassasiyet gösterildiğinin altı çizilen açıklamada, “Milli ve manevi değerlerimizin korunması, bunlara el ve dil uzatanlara karşı her platformda mücadele verilmesi konusunda her zamanki tavrımızı ve kararlılığımızı koruyacağız. Başörtüsü konusunda 12 milyon 300 bin imza toplayarak ‘kamusal alan’ yalanına son verilmesini sağlamış bir sendika olarak, ayrıştırmaya ve ötekileştirmeye karşı birleştirici tutumumuzu, her türlü yasak ve tehdide karşı özgürlükçü tavrımızı kararlılıkla sürdüreceğiz” ifadelerine yer verildi.