TİC Holding Header
  • USD 32.325
  • EUR 35.085
  • Altın 2297.968
  • BIST 100 8880.09
  • Eğitim

Engel tanımayan bordrocular iş dünyasının kapılarını açıyor

İş hayatının önündeki engeller eğitimle aşan Türkiye’nin ilk bordro outsourcing firması Datassist, İşkur’un da desteğiyle 'Engel Tanımayan Bordrocular' yetiştiriyor.
Engel tanımayan bordrocular iş dünyasının kapılarını açıyor
İnternet Haber Servisi - İş hayatında deneyim edinme olanağı olmamış ancak gerçekten üretmeye ve gelişmeye niyetli bedensel engellilere meslek kazandırmak amacıyla hayata geçirilen “Engel Tanımayan Bordrocular” projesi hizmet içi eğitim modeli olarak gerçekleştiriliyor.

Eğitimlerde kuramsal bilgiler kadar vaka çalışmalarına da ağırlık veriliyor.

Geçtiğimiz dönemde İşkur projesi kapsamında 40 kişilik bir gruba meslek kazandıran şirkette, bu yıl içinde 22 kişilik bir grubun eğitimleri tamamlandı ve 16 kişilik engelli grubunun eğitimleri devam ediyor.

Kaliteyi düşürmemek ve doğru iş imkanları yaratmak için eğitimler titizlikle sürdürdüklerini vurgulayan, Datassist kurucusu Ayşe Nazmiye Uça, bu alanda kadınların %65 civarında olmasından bir kadın girişimci olarak gurur duyduğunu ifade ediyor.

Bedensel engelliler, görme, konuşma ya da duyma problemi olanlar, otistik ya da diyabetik bireyler de bu eğitimlerde yer alabiliyor. Program tamamlandığında katılımcılar geleceğin bordro uzmanı adayı olarak ‘Datassist PayOps’ (Payroll Operations) adındaki operasyon gruplarına yerleştiriliyorlar. Engel Tanımayan Bordrocular eğitimin hemen ardından hizmet sürecine dahil oluyor. Programı tamamlayan ve gruplara dahil olan katılımcılar tüm işlemleri bordro uzman ve yöneticiler tarafından kontrol edilerek, Türkiye’nin ve Dünya’nın en büyük kurumlarına hizmet verme şansını yakalıyor.  

Yaklaşık 3 ile 6 ay arasında hizmet içi kabiliyetleri gelişen katılımcılar, bordro ve iş kanunu uygulamaları konularında eleman arayışı olan kurumlara yerinde hizmet vermeye başlıyorlar. Yerinde hizmet sürecinde de Datassist ekibi yeni ve güncel bilgilerle, uygulama kabiliyetlerinin devamlılığı için bu çalışanlara destek vermeye devam ediyor.

Personel çalıştıran ve belli ölçüde kurumsallaşmış olan ya da bu yolda ilerleyen her sektörden şirkete işe yerleştirme yapılıyor. Güçlü ve sürdürülebilir uzmanlığa ihtiyaç duyan her işletme, sektör ayırt etmeksizin, çalışan odaklı bu hizmet modelinden faydalanabiliyor.

Eğitimlere Katılabilmek için Tek Kriter: Çalışma, Öğrenme ve Üretme İsteği

Programa katılarak Engel Tanımayan Bordrocular arasında yer almak için öğrenmeye, üretmeye istekli olmak yeterli oluyor. Eğitim öncesi katılımcıların arayışlarına en doğru şekilde cevap verebilmek için, kişilik analizi testleri ve birebir mülakatlar gerçekleştiriliyor. Herhangi bir lise veya üniversite eğitimine sahip bireyler, bu programın sonunda topluma yararlı ve kendilerine güvenli birer meslek sahibi olarak çıkmayı hedefliyor.  

Datassist uzmanları, iş yaşamında talep edilen birçok yetkinliğin arkasında, zamanında neden şart koşulduğu unutulmuş işe alım kuralları olduğunu belirterek, bordrolamanın üniversitede öğrenilebilecek bir iş alanı olmadığının ve herkesin eğitimlerden yararlanarak iş dünyasının kapılarını aralayabileceğinin altını çiziyor.

Eğitim süreci nasıl işliyor?

Eğitimler, katılımcıların o güne dek pek fikir yürütmediği bordro gibi bir alanda gerçekleştirildiği için kuramsal bir temel ile başlıyor. Bununla birlikte her yeni bilginin uygulamada ne işe yarayacağını da kişilere aktarmaya önem veriliyor. Eğitimin teorik bölümü hafiflerken, vaka çalışmalarının ve uygulama örneklerinin ağırlığı artıyor. İş Kanunu uygulamaları, özlük bilgilerinin işlenmesi, bordro ve tazminat hesaplamaları gibi konular tamamen katılımcıların örnekler üzerinde çalışmasıyla işleniyor. Bir hesap makinesi yardımıyla kağıt üzerinde bordro hesaplamaları tamamlandıktan sonra, Datassist tarafından geliştirilen ve Türkiye’nin ilk SaaS Personel Yönetimi uygulaması olan Dakika.com.tr üzerinde eğitimler sürüyor. Dakika.com.tr hali hazırda on binlerce bordronun hesaplandığı ve yüzlerce kurumda insan kaynakları süreçlerinin yürütüldüğü bir yazılım olarak, eğitimlerin önemli bir parçası olarak öne çıkıyor.
Yorum Yazın