TİC Holding Header
  • USD 32.329
  • EUR 35.157
  • Altın 2302.146
  • BIST 100 8880.09
  • Eğitim

Geleceğin yazılımcıları anasınıfından yetişiyor

Manisa'nın Salihli ilçesinde Kudret Demir Ortaokulu Robot ve Uzay Teknolojileri Kulübü’nün STEM ve Maker Atölyesinde 5-13 yaş arası çocuklar robotik eğitimi ve kodlama, maker, 3D tasarım-yazıcı konularında eğitim alıyor.
Geleceğin yazılımcıları anasınıfından yetişiyor
İHA - Manisa’nın Salihli ilçesinde geleceğin yazılım mühendisleri Türkiye geneli devlet okullarında ilk defa oluşturulan Kudret Demir Ortaokulu Robot ve Uzay Teknolojileri Kulübü’nün STEM ve Maker Atölyesi’nde yetişiyor. Şubat 2017’de kurulan ve Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer'in katılımı ile açılışı gerçekleştirilen STEM ve Maker Atölyesi’nde ilçedeki diğer okulların öğrencileri dahil olmak üzere, 5-13 yaş arası çocuklara müdür yardımcısı ve aynı zamanda Robot ve Maker Öğretmeni Ertuğ Gözaydın tarafından robotik eğitimi ve kodlama, maker, 3D tasarım-yazıcı konularında eğitim veriliyor.

Açıldığı günden beri atölyede eğitim gördüğünü ifade eden 5. sınıf öğrencisi Şinay Bozkurt, “Ben burada maker ve robot yapmasını, programlamayı kısacası çok şeyi öğrendim. Önceden nasıl olsa birileri bunu yapmış bende kullanıyorum diye düşünüyordum. Ama şimdi, bozulan eşyaları kendim tamir etmeye başladım” dedi.

Atölyede çalışmalar yürüttüklerine vurgu yapan 5. sınıf öğrencisi Burakhan Arıkanlı ise “STEM ve Maker Atölyesi’nde robotlar yapıyoruz. STEM demek, FETEM demektir. FETEM ise Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik demektir. Kısacası biz burada öğrenciler olarak, hem öğreniyoruz, hem yapıyoruz ve hem de üretiyoruz” dedi.

“Devlet okullarında bir ilki gerçekleştirdik”
STEM ve Maker Atölyesi’nde, Robot ve Uzay Teknolojileri Kulübü adı altında 5. ve 6. sınırlardaki öğrencilerine robot oluşturulmasını öğrettiklerini belirten okul müdür yardımcısı ve aynı zamanda Robot ve Maker Öğretmeni Ertuğ Gözaydın, “Öğrencilerimiz robot oluşturduklarında tabletler yardımı ile kodlama yaptırıyoruz. Bunun devlet okulları arasında bir ilk olduğunu düşünüyoruz. 5. sınıf öğrencilerimizi de maker, robot kodlaması ile 3B tasarım ve 3D yazıcı eğitimleri veriyoruz. Sorunlara eğitim teknolojileri ile bilgisayar ve kartlar yardımı ile çözüm bulmaya çalışıyoruz. Buradaki öğrencilerimizde bunu çok iyi bir şeklide başarıyorlar” diye konuştu.

“Amacımız yazılım mühendislerini yetiştirmek”
Salihli Kudret Demir Ortaokulu olarak Robot ve Uzay Teknolojileri Kulübünü kurduklarını ifade eden Okul Müdürü İlker Atalay, kurdukları bu kulübün sadece kendi okullarındaki öğrencileri değil, diğer okulların öğrencilerine de eğitim verdiğini söyledi. STEM ve Maker Atölyesi’nden okul öncesi olmak üzere ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin liseye kadar faydalanabileceğini belirten Atalay, “Amacımız burada geleceğin yazılım mühendislerini yetiştirmektir” ifadelerini kullandı.
Yorum Yazın