TİC Holding Header
  • USD 32.325
  • EUR 35.085
  • Altın 2297.968
  • BIST 100 8880.09
  • Eğitim

Geleneksel Türk Sanatları Meslek Lisesi İstanbul'da kuruluyor

'Geleneksel Türk Sanatlarını Gelecek Nesillere Aktarma ve Yaşatma İş Birliği Protokolü' kapsamında ilk kez bu alanda eğitim verecek Geleneksel Türk Sanatları Meslek Lisesi İstanbul'da kuruluyor.
Geleneksel Türk Sanatları Meslek Lisesi İstanbul'da kuruluyor
AA - Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından imzalanan "Geleneksel Türk Sanatlarını Gelecek Nesillere Aktarma ve Yaşatma İş Birliği Protokolü" kapsamında ilk kez bu alanda eğitim verecek Geleneksel Türk Sanatları Meslek Lisesi İstanbul'da kuruluyor. 

AA muhabirinin Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yetkililerinden aldığı bilgiye göre, son yıllarda hat, ebru, minyatür, çini, tezhip, kalem işi, cilt, ahşap oymacılık, kat'ı, dokumacılık gibi alanlarda yapılan çalışmalar göz önüne alındığında ortaöğretim seviyesinde böyle bir eğitimin verilmemesi bu sanatların gelecek nesillere aktarılmasında büyük bir eksiklik olarak değerlendiriliyordu.

Bu alanda ilk olacak Geleneksel Türk Sanatları Meslek Lisesi, İstanbul'da açılacak.

Lisenin öğretim programı ve ders içerikleri düzenlenen ilk toplantıda ele alındı. Kurulacak atölyelerin de değerlendirildiği toplantıda meslek lisesi ile birlikte mesleki eğitim merkezinin de kurulması kararlaştırıldı.

İkinci toplantı, kasımda yapılacak

Toplantıya, ebru alanında Hikmet Barutçugil, Fuat Başar, Alparslan Babaoğlu, Uğur Taşatan; çini alanında Ayşe Özkan, Güvenç Güven, Nursen Güven; kat'ı alanında Dürdane Ünver, Meryem Güney, Ersin Yıldızhan; tezhip alanında Mustafa Çelebi, Münevver Üçer, Mamure Öz; ahşap oymacılık alanında Hüsamettin Yivlik; cilt alanında İslam Seçen, Melike Kazaz; minyatür alanında Gülçin Anmaç; hüsn-i hat alanında Davut Bektaş, Faruk Eratlı, Ömer Faruk Özoğul; kalem işi alanında Kaya Üçer, Semih İrteş; dokumacılık alanında ise Recep Karadağ davet edildi.

Sanatçıların yoğun katılımıyla yapılan toplantıya, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Kemal Varım Numanoğlu, Programlar ve Öğretim Materyalleri Daire Başkanı Mehmet Salih Canbal, Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanı Şennur Çetin, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Yusuf Gürlek, İlkay Belibağlı, Müşfika Akbulut ve Derya Adıgüzel katıldı.

Lisenin kurulmasına ilişkin ikinci toplantının gelecek ay yapılması planlanıyor.
Yorum Yazın