TİC Holding Header
  • USD 32.318
  • EUR 35.121
  • Altın 2292.771
  • BIST 100 8880.09
  • Eğitim

Gemlik üniversitesi için ortak ses

Gemlik Üniversitesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği 5. Olağan kongresi Gemlik Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleşti.
Gemlik üniversitesi için ortak ses
Gemlik Üniversitesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği 5. Olağan kongresi Gemlik Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleşti.
Gemlik Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen kongreye, CHP Bursa Milletvekilleri Sena Kaleli ve İlhan Demiröz, MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy, Gemlik Belediye Başkan Vekili Ercan Barutçuoğlu, AK Parti Gemlik İlçe Başkanı Zafer Işık, CHP İlçe Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, MHP ilçe Başkanı Osman Durdu, Gemlik Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Ömer Kaynaklı, TSO Başkan Vekili Nurettin Hocaoğlu, çeşitli sivil toplum kuruluşları ve dernek temsilcileri katıldı. Konum olarak Gemlik’in ikinci bir Boğaziçi Üniversitesi niteliğinde olduğunu ifade eden Hasan Başaran, "Asım Bey’in katkılarıyla yerleşkemiz bugünlere geldi. Emeği azımsanamaz. Gemlik Belediyesinin ve Gemliklilerin desteği ile gün geçtikçe gelişiyor. Ama Gemlikliler şunu söyler; ‘kendi üniversitemiz olursa, daha iyi imkanlar sağlayacağız’ bu konuda herkesin taşın altına elini koyması gerekir’’ dedi.
CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli; ‘’Asım Kocabıyık başta olmak üzere, bu yolda emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bilim kurumları, mali, idari ve teknik açıdan bağımsız olmalıdır. YÖK gibi bir kuruma, ‘’Alo Fatih’’ hattına bağlı olmamalıdır. Bu bağlılıklarıda, aklın dirayetinden söz edilemez. Gemlik’in her açıdan bağımsız bir üniversiteye ihtiyacı vardır. Bu konuda elimizden geleni yapacağız’’ şeklinde konuştu.
MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy ise; ‘’Gemlik Yerleşkesinin tahsisi, 57. Hükümet döneminde yapılmıştır. O gün, birilerinin planlarına rağmen nasıl yerleşkeyi eğitim kurumu haline getirdiysek, bugün de elimizden geleni fazlası ile yapmaya ve Gemlik Üniversitesi için gönüllü çalışmaya hazırız. Sanayi ve tarımın olduğu, 108 bin nüfuslu bir ilçede, tabi ki üniversite olmalı. Gemlik Üniversitesi ile alakalı kanun teklifi hazırlansın, altına imzamızı atacağız’’ dedi.
Konuşmaların ardından tek listeyle girilen kongrede, Hasan Başaran tekrar başkan olarak seçildi.
Yorum Yazın