TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.98
  • Altın 2324.358
  • BIST 100 9129.19
  • Eğitim

Haliç Üniversitesi'nden masterclass çalışması

Haliç Üniversitesi Konservatuvarı, ‘CRT SBlaise Tiyatro Araştırmaları ve Yaratım Merkezi’ işbirliğinde ‘Othello, İdeogram Tiyatrosu’ başlıklı bir ‘masterclass’ hayata geçirdi.
Haliç Üniversitesi'nden masterclass çalışması
Ali Sürüm - İSTANBUL / İHA - Haliç Üniversitesi Konservatuvarı, tiyatro çalışmalarını yirmi yılı aşkın süredir Paris’te sürdüren Ali İhsan Kaleci’nin kurucusu olduğu; başta tiyatro, müzik ve dans olmak üzere sahne sanatları alanında nitelikli ve profesyonel bir araştırma, eğitim ve yaratım merkezi olarak uluslararası düzlemde çalışmalar yürüten “CRT SBlaise Tiyatro Araştırmaları ve Yaratım Merkezi” işbirliğinde bir masterclass çalışması düzenledi.

Aynı zamanda Avrupa Birliği projesi çerçevesinde gerçekleşen “Othello, İdeogram Tiyatrosu” başlıklı masterclass, 3 Aralık’ta Haliç Üniversitesi Konservatuvarı öğrencileri ile buluştu.

CRT SBlaise Tiyatro Araştırmaları ve Yaratım Merkezi, tiyatronun yaşayan ve aktarıma dayalı bir sanat olma düşüncesinden hareketle, aktarımdan yaratıma doğru uzanan sürece ışık tutan bu masterclass ile İstanbul’da çalışmalarını ilk kez paylaşmış oldu. Haliç Üniversitesi Şişhane yerleşkesinin ev sahipliğinde gerçekleşen sanatsal buluşmanın, farklı projelerle devam ederek, yeni uluslararası paylaşımlara imkân vermesi hedefleniyor.
Yorum Yazın