TİC Holding Header
  • USD 32.313
  • EUR 35.083
  • Altın 2278.028
  • BIST 100 8880.09
  • Eğitim

Hitit Üniversitesi ve ÇOSİAD’tan işbirilği protokolü

Hitit Üniversitesi ile Çorum Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (ÇOSİAD) arasında “Çorum Sanayi Kuruluşlarında Çalışan Personel Eğitimi” iş birliği protokolü imzalandı.
Hitit Üniversitesi ve ÇOSİAD’tan işbirilği protokolü
Törende konuşan Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Öztürk, Hitit Üniversitesi olarak sanayicilerle işbirliği içinde, Çorum’a ve ülkemize katkı sunmaya çalıştıklarını söyledi.
Çorum sanayisine destek vermek üzere yapılan iş birliği çerçevesinde atılan adımları daha da somut hale getirmeye çalıştıklarını dile getiren Prof. Dr. Öztürk, “Bugün imzalayacağımız bu protokolü, işbirliğini somutlaştırma adına atılan bir ilk adım olarak görüyoruz. Hocalarımızın bilgi birikimiyle, sizlerle yeni işbirliği alanlarını geliştirmek için buna da ivme kazandıracağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.
İşbirliği protokolü kapsamında sanayicilerin ihtiyaç duyduğu eğitim desteğinin önemine dikkat çeken Prof. Dr. Öztürk, “Burada sizin nezdinizde böyle bir çalışmada şu andan itibaren üst yönetim olarak sanayicimizin her türlü eğitim ihtiyacını karşılama anlamında gerekli planlamamızı yaptığımızı paylaşmak isterim. Siz sanayinin kapısını açtığınız sürece bu açık kapıları değerlendirerek sanayicimizin kapasitesini artırmak üzere her türlü adımı atmaya hazır olduğumuzu da belirtmek isterim” şeklinde konuştu.
Çorum Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (ÇOSİAD) Başkanı Hayri Şamlı da sanayicilerin araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde zaman zaman tereddüt ettiğini, bu noktada çoğu zaman bazı engellerle karşılaştığını belirterek, “Bu proje sayesinde hocalarımızın yardımını çok iyi bir şekilde değerlendirip ülkemiz, milletimiz ve sanayicimiz için de çok faydalı şeylere imza atacağımız ümit ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk ve ÇORSİAD Başkanı Hayri Şamlı, “Çorum Sanayi Kuruluşlarında Çalışan Personel Eğitim” iş birliği protokolünü imzaladı.
Protokol ile üniversitedeki bilimsel potansiyelin, bilgi birikiminin ve her türlü altyapı imkanlarının ortak yapılacak çalışmalarla sanayiye aktarılarak uygulanmasını sağlamak, ekonomik değere dönüşmesine katkıda bulunmak ve kentteki firmaları Ar-ge ve inovasyon ağırlıklı çalışmalara yönlendirerek, üniversitedeki ilgililerle sanayicilerimiz arasında karşılıklı güvene dayalı, sürdürülebilir bir Kamu-Üniversite-Sanayi iş birliğinin sağlanması amaçlanıyor.
Senato Salonu’ndaki imza törenin de, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Halil İbrahim Şimşek ve Prof. Dr. Nurcan Baykam ile HÜBTUAM Müdürü Prof. Dr. İrfan Kurtbaş hazır bulundu.