TİC Holding Header
  • USD 32.347
  • EUR 35.114
  • Altın 2309.788
  • BIST 100 8880.09
  • Eğitim

İstanbul’da Uluslararası Eğitim Zirvesi düzenlenecek

Avrasya Üniversiteler Birliği (EURAS), İstanbul’da düzenlenecek olan Avrasya Uluslararası Yüksek Eğitim Zirvesi’ni (EURİE) destekleyerek ev sahipliği yapacak.
İstanbul’da Uluslararası Eğitim Zirvesi düzenlenecek
İSTANBUL /İHA - 2008 yılında kurulan Avrasya Üniversiteler Birliği (EURAS); Avrupa, Asya ve Ortadoğu’dan çok sayıda üniversite ve yükseköğretim kuruluşu ile işbirliği yapmayı amaçlıyor.

17-18-19 Şubat 2016 tarihlerinde Avrasya Uluslararası Yüksek Eğitim Zirvesi’ni (EURİE) İstanbul’da bir araya getirecek olan EURAS, zirveye 300 dünya üniversitesinden 2 bin temsilcinin katılmasına öncülük ediyor.

İlki Bakü’de yapılan zirvenin tanıtım toplantısının ikincisi İstanbul’da Başkonsolosların katılımıyla gerçekleşti. Aralarında Amerika, Polonya, Rusya, Almanya, Hollanda, Çin ve ispanya konsoloslarının bulunduğu toplantıda 27 ülkenin daha temsilcileri yer aldı.

Avrasya Üniversiteler Birliği Başkanı Dr. Mustafa Aydın, toplantıda EURIE Avrasya Yükseköğretim Zirvesi’nin amaçlarına değinerek, “Bu zirve ile amaç ülkemiz yükseköğretim sektörünü dünyaya tanıtmak, Türkiye’yi bu sektörde bir cazibe merkezi haline getirerek gerek akademik işbirliklerini gerekse uluslararası öğrenci sayılarını arttırmaktır. Ülkemiz yükseköğretim sektörünü global platformlarda hak ettiği seviyeye taşımak için planlanan bu önemli zirve, dünya çapında gerçekleştirilen yükseköğretim çalışmalarını İstanbul’a taşıyarak ülkemize ve üniversitelerimize benzersiz bir fırsat sunacaktır” açıklamalarında bulundu.

Dr. Aydın, zirvenin bu bölgede yapılacak ilk yükseköğretim fuar ve konferans etkinliği olacağını belirterek “Benzer fuar ve konferansların düzenlendiği Kuzey Amerika (NAFSA Konferansı), Avrupa (EIAE Konferansı), Asya Pasifik (APAIE Konferansı) bulundukları bölgelerin eğitim kalitesi, küresel tanınırlık ve uluslararası öğrenci hareketliliğinde yer edinmelerine çok önemli katkılar sağladı. Dünyanın bu kapsamdaki 4. büyük etkinliğini yapacak olmaktan büyük gurur duyuyoruz. Zirve kapsamında 25 konferans düzenleyeceğiz. Katılımcılar hem birbirleriyle işbirliği yapacak hem de dünyadaki yeni gelişimleri eğitim duayenlerinden öğrenmiş olacaklar. EURİE’nin en büyük kazanımı bu olacaktır” ifadelerini kullandı.
Yorum Yazın