• Eğitim

Kalabalıklar arasından sıyrılacağız

Girne Amerikan Üniversitesi Havacılık Meslek Yüksekokulu, 'Havacılık Altyapısının' gelişimi öngörüsü ile başlattığı, havacılık sektörünün çok yönlü teorik ve uygulamalı etkin bir eğitime duyduğu gereksinim kapsamındaki çalışmalarını, Kuzey Kıbrıs'ta en baştan beri farklılık içeren yaklaşımını daha ileriye götürecek yeni projelerinin desteği ile bütünleştirmeye devam ediyor.
Kalabalıklar arasından sıyrılacağız
İHA - GAÜ Havacılık Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr Ceren Ulusoy, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında; Kuzey Kıbrıs’ta nitelikli havacılık eğitimi ile ilgili sorulara yanıt verdi.

Ulusoy, uçuş eğitimi dahil küresel havacılık alanında, özgün havacılık programları ile çok boyutlu, etkin ve sürekli gelişime açık bir eğitim ve öğretim hizmeti vererek, havacılık sektörünün başta pilot ve sektörel hizmetler personeli ihtiyacının giderilmesini amaçladıklarını söyledi.

"Havacılık eğitimi ‘stratejik işbirliği’ ve ‘eş güdümlü paylaşım’ da gerektiriyor"
GAÜ’nün, devlet, üniversite ve havacılık sektörü arasında küresel düzeyde 'Stratejik İşbirliği' ve “Eş Güdümlü Paylaşım' ile çok boyutlu ve çok kültürlü oluşturduğu platformun sinerjisi ile hareket ettiğine dikkat çeken Ulusoy, “Sürecin getirdiği tecrübenin yanında, üç kıtayı kapsayan uluslararası kimliği ve çok kültürlü boyutunun kazandırdığı göreceli avantajlı duruşu ile örtüşen çok boyutlu bir eğitim ve öğretim ortamı yanında, eğitim dilinin İngilizce olması da, GAÜ Havacılık Meslek Yüksekokulu’nun kendine özgü programının avantajlarıdır” dedi.

Gelecek 50 yılın yükselen meslek grupları arasında gösterilen havacılığın tüm kollarına dünyanın tepkisinin, yoğunlukla üniversiteler üzerinden de olacağına vurgu yapan Ulusoy, “Artan sosyo-ekonomik faaliyetlerden dolayı artık küresel bir pazar haline dönüşmüş hava taşımacılığının gereksinim duyduğu personelin yetiştirilmesi, bir sorumluluk olarak yine küresel yüksek eğitim kurumlarından beklenmektedir. Kontenjanlarımız tamamen doluyor. GAÜ Havacılık Yüksekokulu'nda 3 tane bölüm var. Biri Pilotaj ki bu nitelikli, havacılığı tutku haline getirmiş pilotları yetiştireceğimiz bölümümüz. Bir diğeri, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Bölümü’dür. Yelpazede yer alan üçüncü bölümümüz ise Kabin Hizmetleri görevlerine talip öğrencilerimizin eğitim gördüğü bölümdür. Öğrencilerimiz ile birebir eğitim yapacak olanaklara sahibiz. Havacılık eğitimi yüksek dikkate gereksinim duyar, bu anlamda öğrencimizin bize, bizim öğrencimize odaklanmamız için gerekli ortama sahibiz" şeklinde konuştu.

"Kalabalıklar arasından sıyrılacağız ve daha yükseğe çıkacağız"
GAÜ Havacılık Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin en büyük avantajını eğitim dillerinin İngilizce olması olarak nitelendiren Ulusoy, “Programlarımızın tamamı İngilizce’dir. Bu çok önemli, çünkü muadillerimizin çoğunda eğitim dili Türkçe. Bana göre bu bir havacılık öğrencisi için önemli zaman kayıplarını da beraberinde getirmekte. Küresel havacılıkta tek bir dil vardır, o da İngilizce’dir. Tüm ayaklar onun üzerine de kurulmalıdır. GAÜ Havacılık Meslek Yüksekokulu’muz, sektörde oyuna girdikçe farkını gösterecek ve mezun olan her öğrencisi ile, kalabalıklar arasından daha yükseğe tırmanışını sürdürecektir” dedi.
Yorum Yazın