TİC Holding Header
  • USD 32.388
  • EUR 34.981
  • Altın 2331.671
  • BIST 100 8880.09
  • Eğitim

MEB’den özel okullara reklam uyarısı

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, dershanelerin özel okula dönüşümüyle ilgili yayımladığı genelgede, özel okulların reklam ve ilanlarında kesinlikle öğrenci resimlerinin ve isimlerinin kullanılamayacağını bildirdi.
MEB’den özel okullara reklam uyarısı
ANKARA / İHA - Milli Eğitim Bakanı Avcı, dershanelerin özel okula dönüştürülmesi sürecinde kurum açma izni ile işyeri ve çalışma ruhsatı verilmiş olan özel okullara ilişkin Bakanlığa ulaştırılan bazı eksikliklerin tespit edilmesi nedeniyle işlem yapılamaması üzerine bir genelge yayımladı.

Genelgede özel okulların öğrenci ve velileri yanıltıcı gerçeğe aykırı "üniversiteye hazırlık koleji", "sınavlara hazırlık lisesi" ve "hem dershane hem okul" gibi reklam ve ilanlara izin verilmeyeceği bildirildi. Genelgeye göre özel okullar, valiliklerden aldıkları izinler doğrultusunda burs verecek, öğrenci ve kursiyer tespitine yönelik ocak, şubat ve mart aylarında sınav yapabilecek. Ancak bu sınavlarla ilgili reklam ve ilan veremeyecek. Her okul, kendi internet sayfasında bu sınavların duyurusunu yapabilecek. Valilik izni doğrultusunda resmi yazı ile diğer okullara bu sınavla ilgili bilgi verebilecek.

Özel okullar, kurumlarını tanıtıcı mahiyette reklam ve ilan verebilecek. Çocuk Haklarına Dair Sözleşme, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 41. maddesi ve 1739 Sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu’nun 2. maddesinde devletin istismara karşı çocukların korunması, kişilik ve sosyal gelişimlerine yönelik her türlü tedbiri alacağının hüküm altına alındığı uluslararası sözleşmeler, Anayasa ve yasalarla hüküm altına alındığı ifade edilerek, "Hükümler doğrultusunda özel okulların reklam ve ilanlarında kesinlikle öğrenci resimleri ile isimleri kullanılmayacaktır" denildi.
Yorum Yazın