TİC Holding Header
  • USD 32.37
  • EUR 34.984
  • Altın 2323.963
  • BIST 100 8880.09
  • Eğitim

Minik eller üşümeyecek

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen ’Minik Eller Üşümesin’ Projesi ile kent genelinde bulunan bütün okullarda sıcak su akacak.
Minik eller üşümeyecek
KAYSERİ / İHA - Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen ’Minik Eller Üşümesin’ Projesi, hayata geçirildi. Proje kapsamında, Kayseri genelinde bulunan bütün okullara sıcak su bağlantısı kurularak, öğrencilerin üşümesi engellenecek. Proje kapsamında, Ahmet Soykan İlköğretim Okulu’na sıcak su bağlantısı yapıldı.

Okulu ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, projenin Kayseri genelinde yayılacağını söyledi. Çandıroğlu, "Bugün Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak geliştirmiş olduğumuz ‘Minik Eller Üşümesin’ projesi için bir aradayız. Bizim okullarımızda eğitim gören yavrularımızın kış memleketi olduğumuz için lavaboda ellerini yıkarken sıcak su ile yıkamalarını istiyoruz. Çocuklarımız, soğuk suyun altında ellerini yıkamak için belki üşeniyorlar ama bugün itibariyle inşallah projemizi 2 okulumuzda başlattık. Bu projeyi ileriki dönemlerde de sürdüreceğimiz ve bütün okullarda lavabolarında sıcak su akıtacağımız bir projedir" dedi.

Çandıroğlu ayrıca, "Çocuklarımız ellerini yıkarken soğuk suyun altında çocuklarımızın elleri acımasın, sıcak bir su ile isteyerek ellerini yıkama alışkanlıkları noktasında bir noktaya gelsin istiyoruz. Başlangıcını burada yaptık. Kayseri’de ki bütün okullarımızı bu proje ile buluşturacağız" ifadelerini kullandı.

8’inci sınıf öğrencisi Murak Teke ise, soğuk suyun altında ellerinin üşüdüğünü söyleyerek, "Sıcak su aktığı için çok mutluyuz. Havalar soğuktu. Artık okulumuza geldiğimizde ellerimizi sıcak su ile yıkayacağız. Yarı yıl tatilinde bunu yaptırmışlar. Çok mutluyuz" şeklinde konuştu.
Yorum Yazın