TİC Holding Header
  • USD 32.395
  • EUR 35.082
  • Altın 2325.08
  • BIST 100 9129.19
  • Eğitim

​TEDxYouth ‘İkilem’ teması ile İELEV’de

Genç beyinler tarafından “Yayılmaya değer fikirler” sloganıyla gerçekleştirilen TEDxYouth’a 27 Nisan’da İELEV Özel 125. Yıl Ortaokulu ev sahipliği yapıyor. “İkilem-Dilemma” temasıyla yola çıkan TEDxYouth Etkinliği’nde gün boyu konuşmacılar ilham veren hikayelerini anlatacak.
​TEDxYouth ‘İkilem’ teması ile İELEV’de
İnternet Haber Servisi - İlham veren konuşmacılarıyla her yaştan insanı etkileyen TEDx konferansı bu defa gençlerle İELEV Özel 125. Yıl Ortaokulunda buluşuyor. 27 Nisan’da Çekmeköy’deki kampüste düzenlenecek etkinlikte, farklı kulvarlardan 12 konuşmacı yaklaşık 100 genç beyinle hayallerini, dünyayı değiştirebilecek fikirlerini, tutkularını, hikayelerini paylaşacak. TEDxYouth IELEV programı, sabah saatlerinde başlayıp gün boyu sürecek.

ETKİNLİĞİN TEMASI: İKİLEM

27 Nisan’daki TEDxYouth’un teması ise ikilem, bir diğer adıyla dilemma… 

Kişiyi çoğunlukla iki alternatif arasında seçim yapmaya zorlayan dilemmalar, tercih yapmanın önemini gençlere kavratmak açısından büyük önem taşıyor.

Bu başlık altında dilimizde benzer durumlar için kullanılan “kararsızlık” ve “ikilem”in arasındaki detaylara saklı farklılıklara da dikkat çekilecek. Bunun yanı sıra herkesin hayatında ikilemlerin ve dolayısıyla tercih zorunluluğu taşıyan durumların varlığı, profesyoneller tarafından dile getirilecek. Etkinlik kapsamında seçilen başlık ve yapılacak konuşmalarla, başta olumsuz gibi gözükse de seçilen tercihlerin yaşamdaki bazı durumlara netlik kazandıracağı ve dolayısıyla aslında kişiler için pozitif yanlarının ağır bastığı vurgulanacak.

İELEV Özel 125. Yıl Ortaokulunda program, yazar Senem Kale’nin konuşmasıyla açılacak. Ardından sırasıyla Avukat Ezgi Öztürk ve İELEV Özel Lisesi öğrencisi piyanist Kaan Baysal birer konuşma yapacak. Gün boyu pedagog Tracey Sinclair, karikatürist Emrah Ablak, Baruthane Pilavcısı Nedim Şahin, oyuncu Hakan Bilgin, sosyal medya fenomeni Chaby Han, öğretim görevlisi Alper Almelek, kaykay sporcusu Cenk Kulioğlu, öğretim üyesi Yavuz Samur ve müzisyen Bora Uzer, konuşmalarıyla etkinliğe katkı sağlayacak. Ayrıca aralarda orijinal TEDx konuşmalarından da örnekler sunulacak. 
Yorum Yazın