• Eğitim

TEGV'den Vali Küçük'e ziyaret

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Genel Müdürü Mete Meleksoy, Bursa Valisi İzzetin Küçük'ü ziyaret ederek, vakfın çalışmaları hakkında bilgi verdi.
TEGV'den Vali Küçük'e ziyaret
İHA - Vakfın Bursa Öğrenim Birimi Sorumlusu Selma Göksel Şahin ve Vakıf gönüllüsü Münire Çoban'ın da hazır bulunduğu TEGV heyetini makamında kabul eden Vali Küçük, destek sözü verdi. Ziyarette, TEGV'in kuruluş gayesini anlatan Mete Meleksoy, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nın (TEGV), Suna Kıraç'ın başkanlığında eğitimin her şeyin başı olduğuna yürekten inanan bir grup sanayici, yönetici ve akademisyen tarafından 1995 yılında kurulduğunu söyledi.

21 yılda 2 milyondan fazla çocuğa eğitim desteği verdiklerine dikkat çeken Mete Meleksoy, TEGV'nin oluşturduğu özgün eğitim programlarının Milli Eğitim Bakanlığı'nca onaylandığını belirterek, "Ülke sathına yayılan eğitim parklarımız, öğrenim birimlerimiz ve Ateşböceği adını verdiğimiz gezici öğrenim birimlerimiz var. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığımız etkinliklere destek protokolü ile ilkokullar ve ortaokullarda da çalışmalar yapıyoruz. Bütün kurumlardaki eğitimlerimiz tamamen gönüllülerimiz tarafından veriliyor" dedi.

Meleksoy, ilk ve ortaokul çağındaki çocuklara 'okul dışı eğitim desteği' vermeye odaklanan TEGV'in, geride kalan 21 yılda Türkiye’nin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu haline geldiğini de belirtti.

Çalışmalarındaki başarının sırrının hiçbir karşılık almadan TEGV'de eğitim gönüllüsü olarak canla başla çalışanlar olduğunu da vurgulayan Mete Meleksoy, "Gönüllülerimiz ile mümkün olan en fazla çocuğa dokunmaya ve gelecek hayatlarını şekillendirmeye özen gösteriyoruz. TEGV'de uzun yıllardır hiçbir karşılık beklemeden emek harcayan gönüllerimiz var. Hepsine minnettarız" dedi.

Çalışmalarında Milli Eğitim Bakanlığı ve Bağlı kuruluşlarının yanı sıra illerde valilik ve yerel yönetimlerin desteğinin çok önemli olduğuna dikkat çeken Mete Meleksoy, Bursa'daki kurumların ve yerel yönetimlerin TEGV'ye karşı olumlu yaklaşımları nedeniyle Vali İzzettin Küçük'e teşekkür etti. Meleksoy çalışmalarını yakından gözlemleyebilmesi için Vali Küçük'ü Bursa Öğrenim Birimi'ne davet etti.

Vali İzzettin Küçük de, TEGV'in çalışmalarına mümkün olan katkıyı yapacağını söyledi. Toplumun ekonomi, kültür, sanat, sosyal ve sportif alandaki gelişiminde en önemli unsurun eğitim olduğunu belirten Vali Küçük, eğitime verilen gönüllü desteğini çok değerli bir çalışma olarak gördüğünü vurguladı. Bursa'da eğitime gönüllü desteğinin üst düzeyde olduğunu ve takdir edilmesi gerektiğini kaydeden Vali İzzettin Küçük, en kısa sürede TEGV Bursa Öğrenim Birimi'ni ziyaret edeceğini sözlerine ekledi.
Yorum Yazın