TİC Holding Header
  • USD 32.331
  • EUR 35.078
  • Altın 2310.775
  • BIST 100 8880.09
  • Eğitim

Uludağ Üniversitesi'nde seçim heyecanı

Uludağ Üniversitesi’nde rektörlük seçimleri için geri sayım başlarken, Birlik Platformu’nun rektör adayı Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Tekstil Bilimleri Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ulcay oldu. Gelecek nesillerin başarısı için bir araya geldiklerini ifade eden Ulucay, vatandaşın üniversiteye geldiğinde artık sıkıntı çekmeyeceğini söyledi.
Uludağ Üniversitesi'nde seçim heyecanı
BURSA / İHA - Şubat ayı sonunda yapılması planlanın seçimler için Uludağ Üniversite Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek’in ardından ikinci rektör adayı da belli oldu. Uludağ Üniversitesi Birlik Platformu, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Tekstil Bilimleri Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ulcay’ı rektör adayı olarak gösterdi.

Düzenlediği toplantıyla Uludağ Üniversite’nin hedeflerini aktaran Ulucay, üniversitenin 40. kuruluş yılında yeni bir dönem başlatacağını söyledi. Vasıflı insan kaynağı yetiştirme, vizyon oluşturma, katma değer üretecek bilimsel projeler geliştirme sorumluluğu taşıyan Uludağ Üniversitesi’nin; kültür, turizm, tarih ve sanayi şehri Bursa’da elindeki imkanları iyi kullanamadığını ve gerçek potansiyelini ortaya koyamadığını ifade eden Ulucay, “Akademik performans bakımından Türkiye’deki üniversiteler arasında son dört yılda 17. sıradan 21. sıraya gerilemiştir. Uludağ Üniversitesi ile birlikte kurulan ve yeni açılan bazı üniversiteler bizim önümüzde yer almaktadır. Yeni binalar yapmak ya da çok öğrenci almak iyi üniversite niteliğinin belirleyicisi olmamaktadır. İyi üniversite olmak için uluslararası seviyede eğitim veren, bilgi ve teknoloji üreten, bilimsel çalışmaların hür bir şekilde yapıldığı, sosyal ve ekonomik açıdan değer üreten projelerin ortaya konabildiği bir ortamın sağlanması lazım” dedi.

"ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ’NİN ADINI DUYURMALIYIZ"
Uludağ Üniversitesi’nin bugünkü seviyesinde kalmasını ve Bursa’dan bu derece kopuk olmasını kabul etmenin mümkün olmadığını ifade eden Ulucay, “Dünya Üniversite Sıralamaları Merkezi’nin belirlediği ilk 20 içindeki üniversitelerin 14’ü dünyanın en büyük ekonomisi olan ABD’dedir. Avrupa’nın en gözde şehirlerinden Londra’da 22 üniversite bulunmaktadır. Ama Uludağ Üniversitesi’nin ne Türkiye, ne dünya üniversiteleri arasında maalesef ismi geçmemektedir. Rektör adayı seçimi, herkesin iradesini hür şekilde ortaya koyması gereken demokratik bir süreçtir. Biz bu süreci tatlı bir yarış olarak görüyor ve centilmence yarışarak ipi göğüslemek istiyoruz. Şunu herkesin bilmesini istiyorum ki, bu seçim sürecinin sonucunda üniversite yönetimi ile öğretim elemanlarını, çalışanlarını, öğrencilerini ve şehrini kucaklaştıran bir rektör seçilmiş olacaktır. Bilindiği gibi ‘Yeni Türkiye’ hedefi var. Nasıl ki insanını yaşatmayan devlet payidar olamaz, insanıyla arasına mesafeler koyan bir devlet huzurlu bir devlet olamaz ise, öğretim elemanları, çalışanları ve öğrencileri ile arasına mesafe koyan üniversite de başarılı ve huzurlu olamaz” dedi.

"GÜZEL BİR BURSA VE KAMPUS İÇİN EL ELE"
Kurdukları ekiple sadece seçimler için değil, gelecek nesillerin başarısı için çalışacaklarını anlatan Ulucay, vatandaşın üniversiteye geldiğinde çektiği sıkıntıları artık çekmeyeceğini söyledi. Rektör seçilmesi halinde bir çok projeye imza atacağını ifade eden Ulucay, "Çevre ve görüntü kirliliği olmayan, yol ve park meselesi çözülmüş, mevcut imkânların ekonomik, ticari ve kültürel açıdan en iyi şekilde değerlendirildiği bir üniversite inşa edeceğiz. Halkı ile bütünleşmiş, üniversitede ekonomik ve istihdam alanlarının oluşturulduğu, çocuklarımızın yaz kış çeşitli faaliyet alanlarında eğlenceli vakit geçirdiği bir üniversite için aday olduk. Her yönüyle yaşanabilir bir atmosferin oluşturulduğu, ticaret merkezleri ve sanayi bölge yönetimleri ile ilişkileri gelişmiş ve beraber karar verebilen bir kampus kurmayı planlıyoruz. Kaliteli, huzur veren, marka ve örnek bir üniversite için geç kalınmış değil. Biz Bursa için elimden gelen bilgi birikimini kullanmaya hazırız" diye kaydetti.
Yorum Yazın