TİC Holding Header
  • USD 32.375
  • EUR 35.003
  • Altın 2324.829
  • BIST 100 9129.19
  • Eğitim

UÜ’lü öğrencilere alternatif enerjiyle çalışan en iyi otomobil tasarım ödülü

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, TÜBİTAK-2015 Alternatif Enerjili Araç Yarışlarından “En İyi Tasarım Ödülü” ile dönen Uludağ Üniversitesi Makine Topluluğu öğrencilerini tebrik etti.
UÜ’lü öğrencilere alternatif enerjiyle çalışan en iyi otomobil tasarım ödülü
Fatma Güler - BURSA / İHA - Protokol imzalamak üzere Uludağ Üniversitesi’nde bulunan Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve birlikte öğrencileri kabul ederek başarılarından dolayı tebrik eden Rektör Ulcay, “Sizlerle gurur duyuyoruz. Bundan sonra daha büyük başarılara imza atmanızı bekliyoruz. Üniversite yönetimi olarak sizlere her türlü desteğe vermeye hazırız” dedi.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı’nın, alternatif enerji kaynaklarına dikkat çekmek ve üniversite öğrencilerinin fikirlerinin hayata geçirilmesini teşvik etmek maksadıyla düzenlediği yarışlarda, Uludağ Üniversitesi Makine Topluluğu, geçen yıl da “En İyi Tasarım Ödülü”nü kazanmıştı.

Prof. Dr. Muhsin Kılıç'ın danışmanlığını yaptığı Makine Topluluğu, bu yıl 50 takımın katıldığı yarışlarda ayrıca “Hidrojen Tüketimi” dalında da 4. sırada yer aldı.
Yorum Yazın